VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Ajankohtaiset koulutukset > Liiketalouden koulutus (LT) > 2017 > Vuosi 2 > Vero-oikeuden perusteet (TLS4602)

Vero-oikeuden perusteet

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: TLS4602
Tyyppi: Pakollinen
OPS: LT 2017
Taso: Tradenomi (AMK)
Opiskeluvuosi: 2 (2018-2019)
Laajuus: 2 op
Vastuuopettaja: Teirfolk-Naarmala, Marika
Opetuskieli: Suomi

Toteutukset lukuvuonna 2018-2019

Tot.Ryhmä(t)OpiskeluaikaKieliIlmoittautuminen
1T-LT-2O7.1.2019 – 26.5.2019Suomi10.12.2018 – 14.1.2019

Suoritus rästissä? Katso toteutukset lukuvuonna 2020-2021.

Osaamistavoitteet

Opiskelijan tulee tuntea verotuksen keskeiset käsitteet ja periaatteet. Opiskelijan tulee hallita perintö- ja lahjaverotukseen, varainsiirtoverotukseen, kiinteistöverotukseen, arvonlisäverotukseen, tuloverotukseen liittyvät vero-oikeudelliset perusteet sekä muutoksenhakuun liittyvät yleispiirteet.

Opiskelijan työmäärä

Opiskelijan kokonaistyömäärä 54 tuntia, josta luentoja ja harjoituksia on 26 tuntia ja itsenäistä opiskelua 28 tuntia.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Ei edeltäviä opintoja

Sisältö

Vero-oikeuden keskeiset käsitteet ja periaatteet. Perintö- ja lahjaverotuksen, varainviirtoverotuksen, kiinteistöverotuksen, arvonlisäverotuksen sekä tulosverotuksen perusteet sekä muutoksenhaku.

Aluevaikuttavuus

Kurssin aluevaikuttavuus koostuu siitä että opiskelija kykenee työskentelemään laaja-alaisesti oikeudellista osaamista vaativissa tehtävissä joko jossakin alueen lukuisista oikeuslaitoksista, muualla julkisella sektorilla tai erilaissa työtehtävissä alueen yritysten palveluksessa.

Kansainvälisyys

Opiskelija kykenee kansainvälisessa toimintaympäristössä hahmottamaan lainsäädännön alueellisen luonteen.

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaalina toimi:
- Moodlessa oleva materiaali
- voimassa oleva lainsäädäntö
- Kauko Wikström, Jaakko Ossa, Matti Urpilainen: Vero-oikeuden yleiset opit (2015)

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot ja harjoitukset, mahdolliset projektityöt.

Arviointikriteerit

5 Opiskelija tuntee kattavasti verotuksen keskeiset käsitteet ja periaatteet sekä hahmottaa verotuksen kokonaiskuvan. Opiskelija hallitsee perintö- ja lahjaverotukseen, varainsiirtoverotukseen, kiinteistöverotukseen, arvonlisäverotukseen, tuloverotukseen liittyvät vero-oikeudelliset perusasiat sekä muutoksenhakuun liittyvät yleispiirteet kiitettävästi. Opiskelija kykenee itsenäisesti soveltamaan oppimaansa asiaa käytännön tilanteisiin työelämässä.

3 Opiskelija tuntee verotuksen keskeiset käsitteet ja periaatteet hyvin. Opiskelija tuntee perintö- ja lahjaverotukseen, varainsiirtoverotukseen, kiinteistöverotukseen, arvonlisäverotukseen, tuloverotukseen liittyvät vero-oikeudelliset perusasiat sekä muutoksenhakuun liittyvät yleispiirteet hyvin. Opiskelija kykenee soveltamaan oppimaansa asiaa käytännön tilanteisiin työelämässä.

1 Opiskelija on perehtynyt verotuksen keskeisiin käsitteisiin ja periaatteisiin tyydyttävästi. Opiskelija tuntee perintö- ja lahjaverotukseen, varainsiirtoverotukseen, kiinteistöverotukseen, arvonlisäverotukseen, tuloverotukseen liittyvät vero-oikeudelliset perusasiat sekä muutoksenhakuun liittyvät yleispiirteet tyydyttävästi.

Arviointimenetelmät

Kurssin suoritus arvioidaan ottaen huomioon opiskeliljan kaikki suoritukset kurssin aikana (tentti ja harjoitukset). Arviointi on numeerinen (0-5).


Takaisin