VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Ajankohtaiset koulutukset > Ympäristöteknologian koulutus (YT) > 2016 > Vuosi 4 > Ympäristönsuunnitteluprojekti (IEYS1103)

Ympäristönsuunnitteluprojekti

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: IEYS1103
Tyyppi: Pakollinen valinnainen (vaihtoehtoinen) / Ammattiopinnot
OPS: YT 2016
Taso: Insinööri (AMK)
Opiskeluvuosi: 4 (2019-2020)
Laajuus: 5 op
Vastuuopettaja: Laitinen, Asseri
Opetuskieli: Suomi

Toteutukset lukuvuonna 2019-2020

Tot.Ryhmä(t)OpiskeluaikaOpettaja(t)KieliLähiop.Ilmoittautuminen
3I-YT-4N2.9.2019 – 20.12.2019Asseri LaitinenSuomi54 h19.8.2019 – 9.9.2019

Osaamistavoitteet

Opiskelija oppii laajassa ympäristösuunnitteluprojektissa tuottamaan kokonaisselvityksen valitun ympäristökokonaisuuden selvittämiseksi, mallintamiseksi ja sen kehityslinjan arvioimiseksi. Opiskelija muodostaa kokonaiskäsityksen ympäristön tilasta ja ymmärtää ympäristökokonaisuuden osatekijöitä ja niiden yhteisvaikutuksia.

Opiskelija oppii käyttämään projektityöskentelyssä käytettäviä tietojärjestelmiä ja tehtäväkohtaista tiedonhankintaa päämäärähakuisesti ja kriittisesti asetetun tavoitteen saavuttamiseksi. Opiskelija kehittää käytännön valmiuksia laaja-alaisessa ja vuorovaikutteisessa suunnitteluympäristössä toimimiseen.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärestyksessä opiskelua: 70 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 65 h
Oman oppimisen arviointi 1 h sisältyy lähiopetukseen.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

IEYS1202 Rakennettu maisema
IEYS1102 Paikkatietojärjestelmät

Sisältö

Elinympäristön kuvausmalli ja tavoitteet sekä niiden soveltaminen laajassa projektityössä; ympäristökokonaisuutta muodostavien osatekijöiden selvittäminen; ympäristön tilan mallintaminen ja arviointi; elinympäristön ilmiöiden ja osatekijöiden väliset syy-yhteyksien ja vaikuttavuuden arviointi; elinympäristöindikaattoreiden ja tietojärjestelmien hyödyntäminen; ympäristön käytön ja toiminnallisuuden mallintaminen; historiallisen ja tulevan kehityslinjan mallintaminen; elinympäristön muutoksen kuvaaminen ja kehityslinjan ohjaamisen suunnittelu; elinympäristön laadun kehittäminen; ympäristöhäiriöiden vaikutukset ja merkitys elinympäristössä.

Opiskelumateriaali

Opettajan jakama materiaali, opintojakson alussa erikseen ilmoitettava kirjallisuus, suunnitteluprojektiin liittyvä materiaali, käytettävät tietojärjestelmät ja tietolähteet, esimerkkeinä käytettäviin laadittuihin ympäristösuunnitelmiin liittyvä materiaali.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot, yksilö- ja ryhmätyöskentelynä laadittu laaja suunnitteluprojekti.

Perehtyminen projektia tukeviin tieteenalan julkaisuihin, tehtyihin selvityksiin ja suunnitelmiin, perehtyminen aiemmin toteutettuihin kohteisiin sekä aihepiiriin liittyvien käytännön esimerkkien analysointi sekä tiedonhankinta tietojärjestelmistä. Projektinhallinta.

Arviointimenetelmät

Kirjallinen projektityö ja -esitys, projektinhallintasuunnitelma, vaaditut henkilökohtaiset osatutkielmat. Itsearviointi, ryhmäarviointi.


Takaisin