VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Hotell- och restaurangbranschen (R-RB) > 2005 > Vuosi 3 > Smaker från när och fjärran (RRS2201)

Smaker från när och fjärran

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: RRS2201
Tyyppi: Pakollinen valinnainen (vaihtoehtoinen) / Ammattiopinnot
OPS: R-RB 2005
Taso: Restonomi (AMK)
Opiskeluvuosi: 3 (2007-2008)
Laajuus: 4 op
Vastuuopettaja: Martin, Elina
Opetuskieli: Ruotsi

Osaamistavoitteet

Studerande förstår skillnaden mellan olika matkulturer och vad som påverkar utvecklineg av dem. Den studerande blir bekant med olika världsdelars matkultur och kan beskriva vilka saker som är typiska för dem. Den studerande är medveten om vilka saker som påverkar mattrender.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Matproduktion, tillredning och servering av specialrätter, måltisdkunskap.

Sisältö

Faktorer som påverkar matkulturernas utveckling. Matkulturer i de olika världsdelarna. Utvecklingen av restuarangrätter på 1900-talet. Mat och dryckeskombinationer, planering av måltidshelheter.

Opiskelumateriaali

- Sillanpää, M. 1999, Happamasta makeaan - Suomalaisen ruoka- ja tapakulttuurin kehitys.
Vantaa. Hyvää Suomesta.
- Johson-Bell, L. Good food fine wine 1999. London.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Föreläsningar, demonstrationer, handledda övningar, praktiskt arbete, pisteopetus.

Arviointimenetelmät

Aktivt deltagande i praktiska övningar, kursarbete, övningsarbete.


Takaisin