VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Hotell- och restaurangbranschen (R-RB) > 2005 > Vuosi 1 > Restaurangdrycker och lagstiftning (RRA0102)

Restaurangdrycker och lagstiftning

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: RRA0102
Tyyppi: Pakollinen / Ammattiopinnot
OPS: R-RB 2005
Taso: Restonomi (AMK)
Opiskeluvuosi: 1 (2005-2006)
Laajuus: 4 op
Vastuuopettaja: Vaahtoniemi, Saila
Opetuskieli: Ruotsi

Toteutukset lukuvuonna 2005-2006

Tot.OpiskeluaikaOpettaja(t)KieliIlmoittautuminen
12.1.2006 – 16.6.2006Helena AlamäkiRuotsi5.12.2005 – 2.1.2006

Osaamistavoitteet

Studeranden blir förtrogen med framställningen av alkoholdrycker, känner till olika typer av alkohol, och kan använda dem i olika dryckesblandningar. Studeranden kan rekommendera och sälja drycker enligt alkohollagen.

Opiskelijan työmäärä

Föreläsningar och övningar 32 t, handledda praktiska övningar 20h, självständigt arbete 28 h, självständig läsning 20 h. Tenter och arbetsprov 8h.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

ei

Sisältö

Alkoholdrycker och lagstiftning; kännedom av alla alkoholdrycker som säljs på restaurangen, deras användningsmöjligheter, alkohollagstiftning.

Opiskelumateriaali

- Beckmann, J. 1999. Choosing, serving, enjoying afterdinner drinks. San Fransisco. Chronicle Books.
- Nutley, J. 1996. Cocktails and bar drinks. London. Hodder&Stoughton.
- Walker, J. 2000. The restaurant fromconcept to operation. New York. John Wiley.
- Koplan, S. – Smith, B. - Weiss, M. 2001. Exploring Wine. New York. John Wiley&Sons, Inc.
- Kuokkanen, J. – Rohkea, A. 2001. Olutta ja vähän siideriä.Helsinki. Restamark.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Föreläsningar, demonstration, praktiska övningar och handlett grupparbete.

Arviointikriteerit

Nöjdaktig 1
Studeranden behärskar alkohollagens viktifgaste saker som angår utskänkning. Hon kan rekommendera olika alkoholdrycker och dryckesblandningar i olika situationer

God 3
Studeranden kan rekommendera olika alkoholdrycker och dryckesblandningar i olika situationer

Berömlig 5
Studeranden kan prissätta alkoholdrycker och dryckesblandningar lönsamt. Hon kan anställa kompetenta personer för utskänkning enligt lagen. Känner till alkohollagen angående reklamsättning

Arviointimenetelmät

Aktivt deltagande i föreläsningar och praktiska övningar. Individuella arbetsprov och skriftiga tenter. Numerisk bedömning (0-5).


Takaisin