VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Hotelli- ja ravintola-ala (R-HR) > 2006 > Vuosi 1 > Talousmatematiikan perusteet (RHP0501)

Talousmatematiikan perusteet

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: RHP0501
Tyyppi: Pakollinen / Perusopinnot
OPS: R-HR 2006
Taso: Restonomi (AMK)
Opiskeluvuosi: 1 (2006-2007)
Laajuus: 3 op
Vastuuopettaja: Peltola, Mikko
Opetuskieli: Suomi

Toteutukset lukuvuonna 2006-2007

Tot.OpiskeluaikaOpettaja(t)KieliIlmoittautuminen
38.1.2007 – 25.5.2007Pirkko SalmoSuomi11.12.2006 – 14.1.2007
48.1.2007 – 25.5.2007Pirkko SalmoSuomi11.12.2006 – 14.1.2007

Osaamistavoitteet

Opiskelija hallitsee matkailu- ja ravitsemisalalla käytännön tehtävissä ja esimiestyössä tarvittavat keskeiset matemaattiset menetelmät. Opiskelija tuntee keskeisimmät tutkimustyössä tarvittavat deskriptiivisten, määrällisten tutkimusmenetelmien perusteet. Opiskelija osaa hyödyntää SPSS-ohjelmistoa tilastollisen aineiston käsittelyssä ja deskriptiivisessä analyysissä.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Hyväksytty lähtötasotesti tai suoritettu matematiikan kertauskurssi.

Sisältö

Prosenttilaskun sovellukset, palkkalaskut, laina ja korko, annoslaskenta huomioiden painohäviön ja valmistushävikin, arvonlisäverotuksen perusteet, hinnoittelun perusteet, valuuttalaskut. Tilastotieteen perusteet ja tilastollisen aineiston käsittelyn perusteet SPSS-ohjelmistoa hyödyntäen.

Opiskelumateriaali

-Vuorenmaa, S. & Peltola, M. (2009). Annos ja asiakas. Ravitsemisalan matematiikkaa ja ammattilaskentaa. 3. uudistettu painos. Juva: WSOY.
-Karjalainen, L. (2004). Tilastomatematiikka. 8. painos. Mikkeli: Pii-kirjat.
-Lisä- ja harjoitusmateriaalit Moodlessa.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot ja laskuharjoitukset. Tilastotiedeosion harjoitustyö.

Arviointimenetelmät

Kirjallinen koe. Tilastotieteen harjoitustyö. Annoskortit ja ruokalistahinnoittelu ravintolapalvelun ja ruokatuotannon tehtävään. Numeerinen arviointi (0-5).


Takaisin