VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Hotelli- ja ravintola-ala (R-HR) > 2006 > Yrittäjyys (RHP0202)

Yrittäjyys

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: RHP0202
Tyyppi: Pakollinen / Perusopinnot
OPS: R-HR 2006
Taso: Restonomi (AMK)
Laajuus: 5 op
Vastuuopettaja: Martin, Elina
Opetuskieli: Suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija perehtyy yrittäjyyteen ja yrityksen perustamiseen. Opiskelija osaa arvioida liikeideoita ja kehittää liiketoimintasuunnitelman.

Sisältö

Yrittäjä ja yritysympäristö, yrittäjäominaisuudet, yrittäjyyden esteitä ja kannusteita, yrittäjyys elämänurana ja ammattina, sisäinen yrittäjyys, yritysten verkostoituminen ja yrittäjyyden kansainvälinen vertailu, innovaatioiden edistäminen ja kaupallistaminen sekä uuden yrittäjyyden aikaansaaminen, perheyrittäjyys, yrityksen perustamisprosessi, liiketoimintasuunnitelman laatiminen, yritystoiminnan tavoitteet ja yritysmuodon valinta.

Opiskelumateriaali

- Akateeminen yrittäjäkoulu:www.yrittajakoulu.com
- Keskuskauppakamari. 2007. Yrityksen perustajan opas.
- McKinsey & Company. 2000. Ideasta kasvuyritykseksi: käsikirja liiketoimintasuunnitelman laatimiseen. Porvoo. WSOY.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot, opetuskeskustelu, oppimistehtävät.

Arviointimenetelmät

- Tentti
- Referaatti
- Liiketoimintasuunnitelma. Liiketoimintasuunnitelman budjetti laaditaan budjetointi- ja taloussuunnittelu -opintojakson (RHA0602)aikana.
- Numeerinen arviointi (0-5).


Takaisin