|  |   | 
|---|
| Koodi | Nimi | OP | 
|---|
|   | 
| RHA10000 | GRUNDSTUDIER | 90 | 
| RHA11100 | Orienterande studier | 3 | 
| GGG1103 | Gemensamma introduktionsstudier för Vasa YH | 1,5 | 
| GGG1113C | Introduktionsstudier vid enheten för hotell- och restaurangutbildning | 1,5 | 
| RHA12500 | Språkstudier | 24 | 
| GGG11300 | Kommunikation | 4,5 | 
| GGG11301 | Modersmålet, grunderna i skriftlig kommunikation | 1,5 | 
| GGG11304 | Modersmålet, fackterminologi | 1,5 | 
| GGG11305 | Modersmålet, muntlig kommunikation | 1,5 | 
| RGG11300 | Finska | 6 | 
| RGG1121B | Finska: muntlig kommunikation | 1,5 | 
| RGG1131C | Finska: skriftlig kommunikation | 1,5 | 
| RGG1131D | Finska: affärskommunikation | 1,5 | 
| RGG11315 | Finska: Suomi Pohjolassa | 1,5 | 
| RGG11320 | Engelska | 6 | 
| RGG1132B | Englanti 1 | 1,5 | 
| RGG11323 | Engelska 2 | 3 | 
| RGG11324 | Engelska, förståelse av facktexter | 1,5 | 
| RGG11330 | Tyska | 4,5 | 
| RGG11325 | Tyska, restaurangbranschens fackterminologi | 1,5 | 
| RGG11326 | Tyska, inkvarteringsbranschens fackterminologi | 1,5 | 
| RGG11327 | Tyska, hotell- och turistbranschens kommunikation | 1,5 | 
| RGG11340 | Franska | 4,5 | 
| RGG11328 | Ranska, alkeiskurssi | 1,5 | 
| RGG11329 | Ranska, jatkokurssi 1 | 1,5 | 
| RGG11330 | Franska, fortsättningskurs 2 | 1,5 | 
| RHA12700 | Matematisk-naturvetenskapliga studier | 7,5 | 
| RGG11501 | Handelsmatematikens grunder | 1,5 | 
| RGG11502 | Grunderna i statistik och forskningsmetodik | 1,5 | 
| RGG11503 | Fysik | 1,5 | 
| RGG11504 | Miljövård | 1,5 | 
| RGG11505 | Livsmedelskemi | 1,5 | 
| RHA12800 | Informationsbehandling | 9 | 
| GGG11404 | Grunderna i informationsteknik | 3 | 
| RGG12101 | Datorstödd planering inom servicebranschen | 3 | 
| GGG1140C | Datanät och multimedia | 3 | 
| RHA12900 | Samhälle och företagsverksamhet | 24 | 
| RHA12901 | Grunderna i företagsekonomi | 1,5 | 
| RHA11206 | Inkvartering och affärsverksamhet | 1,5 | 
| RGG12102 | Alkohol och alkohollagstiftning | 1,5 | 
| RGG12103 | Työoikeus, osa 1 | 3 | 
| RHA22302 | Företagsrätt | 1,5 | 
| RGG11205 | Grunderna i bokföring | 1,5 | 
| RHA21201 | Grunderna i marknadsföring | 1,5 | 
| RHA22303 | Företagsbeskattning | 1,5 | 
| RHA21206 | Planering och utveckling av affärsidéer inom serviceföretag | 3 | 
| RGG12105 | Serviceföretags operativa verksamhet | 4,5 | 
| RGG12306 | Produktionshygien och kvalitetskontroll | 1,5 | 
| RHA21401 | Sensorisk analys | 1,5 | 
| RHA12200 | Restaurangservice | 6 | 
| RGG12201 | Salsbetjäning I | 4,5 | 
| RGG12202 | Oenologi 1 | 1,5 | 
| RHA12300 | Matproduktion | 12 | 
| RGG12302 | Livsmedelskunskap | 1,5 | 
| RGG12303 | Näringslära 1 | 3 | 
| RGG12301 | Matproduktion I | 7,5 | 
| RHA12400 | Turismtjänster | 4,5 | 
| RGG12401 | Introduktion till turism | 1,5 | 
| RGG12402 | Boknings- och receptionsfunktioner | 3 | 
|   | 
| RHA20000 | INRIKTADE STUDIER | 60 | 
| RHA21000 | Inriktningsalternativ av turism |  | 
| RHA21100 | Turism | 15 | 
| RHA21101 | Turismens verksamhetsmiljö och olika slag av affärsversamhet | 1,5 | 
| RHA21102 | Planering av produktutveckling inom turism | 1,5 | 
| RHA21103 | Försäljning och marknadsföring inom turism | 1,5 | 
| RHA21104 | Boknings- och distributionssystem inom turism | 1,5 | 
| RHA22005 | Analys av ekonomi och verksamhet inom ett inkvarteringsföretag | 1,5 | 
| RHA22006 | Planering av ekonomin och verksamhet  inom ett branschföretag | 1,5 | 
| RHA2200A | Operativt ledarskap i ett turism- och inkvarteringföretag | 1,5 | 
| RHA22008 | Integrerade språkstudier | 1,5 | 
| RHA21106 | Rural Tourism as a Business | 1,5 | 
| RHA21107 | International Tourism | 1,5 | 
| RHA21200 | Marknadsföring av tjänster | 15 | 
| RHA21203 | Marknadskommunikation inom ett serviceföretag | 3 | 
| RHA21204 | Marknadsundersökning och planering av marknadsföringen | 3 | 
| RHA21205 | Marknadsföring av tjänster | 1,5 | 
| RHA21108 | Kvalitet som konkurrensmedel i ett serviceföretag | 3 | 
| RHA21109 | Företagande | 1,5 | 
| RHA21202 | Kundbetjäning | 3 | 
| RHA22300 | Företagsekonomi och -administration | 15 | 
| RHA21210 | Psykologi | 1,5 | 
| RHA21211 | Personalledning i ett serviceföretag | 1,5 | 
| RHA22301 | Ledning utav serviceföretag | 3 | 
| RHA22304 | Säkerhet inom företag i inkvarterings-, turist- och förplägnadsbranschen | 1,5 | 
| RHA22305 | Serviceföretags ekonomiska system | 1,5 | 
| RHA22306 | Lönsamhetsberäkning i ett serviceföretag | 1,5 | 
| RHA22307 | Täckningsbidragsberäkning i ett serv.företag | 1,5 | 
| RHA22308 | Budgetering och finansiering i ett serviceföretag | 1,5 | 
| RHA22309 | Intern och extern kontroll | 1,5 | 
| RHA21300 | Turist- och inkvarteringsservice | 15 | 
| RHA21301 | Turistprogramservice och upplevelseturism | 1,5 | 
| RHA21302 | Resebyråtjänster | 1,5 | 
| RHA2130B | Turismutveckling på lokal, regional och nationell nivå | 1,5 | 
| RHA21304 | Ledarskap och miljö | 1,5 | 
| RHA21305 | Turistsociologi | 1,5 | 
| RCC1230A | Microbiology and Hygiene | 1,5 | 
| RHA2140A | Utrymmes- och apparaturplanering | 1,5 | 
| RHA2140D | Anskaffning och lagring | 1,5 | 
| RHA2140I | Orderverksamhet I | 1,5 | 
| RHA2140L | Matproduktionsplanering | 1,5 | 
| RHA22000 | Inriktningsalternativ av inkvarterings- och kosthållsbranschen |  | 
| RHA22100 | Inkvarterings- och restaurangservice | 15 | 
| RHA22101 | Salsbetjäning II | 1,5 | 
| RHA22102 | Orderverksamhet II | 1,5 | 
| RHA22103 | Salipalvelun työnjohto I | 3 | 
| RHA22104 | Oenologia 2 | 1,5 | 
| RHA22105 | Barlära | 1,5 | 
| RHA2200B | Operativt ledarskap i ett turism- och inkvarteringföretag | 6 | 
| RHA22200 | Restaurangservice | 15 | 
| RHA22201 | Personalplanering inom sal | 1,5 | 
| RHA22202 | Matkulturer och mattrender | 3 | 
| RHA22203 | Arbetsledning inom sal II | 3 | 
| RCC1230B | Microbiology and Hygiene | 1,5 | 
| RHA2140B | Utrymmes- och apparaturplanering | 1,5 | 
| RHA2140E | Anskaffning och lagring | 1,5 | 
| RHA2140J | Matproduktionsplanering | 1,5 | 
| RHA2140M | Matproduktionsplanering | 1,5 | 
| RHA23000 | Inriktningsalternativ av livsmedels- och kosthållningsbranschen |  | 
| RHA23100 | Kosthållningsservice | 15 | 
| RHA23101 | Matproduktion II | 3 | 
| RHA23102 | Livsmedelslära | 1,5 | 
| RHA23103 | Näringslära III | 1,5 | 
| RHA23104 | Ruokatuotanto III | 6 | 
| RHA23105 | Ravitsemispalvelujen suunnitteluprosessi | 1,5 | 
| RHA23106 | Matkulturer och mattrender | 1,5 | 
| RHA23200 | Livsmedelsvetenskap | 15 | 
| RHA23201 | Ledarskap inom matservice | 3 | 
| RHA23202 | Produktplanering inom matservice | 3 | 
| RHA23203 | Planering och handledning inom rengöring | 1,5 | 
| RCC1230C | Microbiology and Hygiene | 1,5 | 
| RHA2140C | Utrymmes- och apparaturplanering | 1,5 | 
| RHA2140F | Anskaffning och lagring | 1,5 | 
| RHA2140K | Matproduktionsplanering | 1,5 | 
| RHA2140N | Matproduktionsplanering | 1,5 | 
|   | 
| RHA30000 | FRITT VALBARA STUDIER | 15 | 
|   | 
| RHA40000 | PRAKTIK | 30 | 
|   | 
| RHA50000 | LÄRDOMSPROV | 15 |