VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Ajankohtaiset koulutukset > Liiketalouden koulutus (LT) > 2016 > Vuosi 3 > Tutkimusmenetelmät ja soveltava tutkimus (TLA0906)

Tutkimusmenetelmät ja soveltava tutkimus

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: TLA0906
Tyyppi: Pakollinen
OPS: LT 2016
Taso: Tradenomi (AMK)
Opiskeluvuosi: 3 (2018-2019)
Laajuus: 3 op
Vastuuopettaja: Koskinen, Ossi
Opetuskieli: Suomi

Toteutukset lukuvuonna 2018-2019

Tot.Ryhmä(t)OpiskeluaikaOpettaja(t)KieliIlmoittautuminen
4T-LT-4K31.8.2018 – 21.12.2018Margit Mannila, Päivi RajalaSuomi20.8.2018 – 17.9.2018
5T-LT-3M, T-LT-3O31.8.2018 – 21.12.2018Kim Skåtar, Marika Teirfolk-Naarmala, Thomas SabelSuomi20.8.2018 – 17.9.2018
6T-LT-3T7.1.2019 – 23.2.2019Mikko RantaSuomi20.8.2018 – 7.1.2019
7T-LT-3T7.1.2019 – 26.5.2019Mikko RantaSuomi10.12.2018 – 14.1.2019

Suoritus rästissä? Katso toteutukset lukuvuonna 2019-2020.

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa etsiä, valita ja hyödyntää relevantteja lähteitä ja merkitä ne asianmukaisesti tekstiin. Opiskelija ottaa huomioon tutkimuseettiset periaatteet. Opiskelija tuntee tieteellisen raportoinnin perusteet ja osaa hyödyntää kielenhuollon apuvälineitä.

Opiskelija kykenee tarkastelemaan omaan alaansa liittyviä ilmiöitä teoreettisesti ja käytännönläheisesti. Hän ymmärtää teoreettisen viitekehyksen roolin tutkimus- tai kehittämisprosessin osana. Opiskelija osaa valita tutkimusongelman perusteella käyttökelpoiset tutkimusmenetelmät. Hän osaa suunnitella empiirisen tutkimuksen ottaen huomioon tutkimuksen tavoitteet sekä käytettävissä olevat resurssit. Opiskelija osaa laatia oman aineistonsa keruuseen soveltuvan mittausvälineen. Opiskelija tuntee keskeiset laadulliset ja määrälliset tutkimusmenetelmät ja osaa hyödyntää niitä oman tutkimuksensa vaatimassa laajuudessa.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä 81 h
-luennot, harjoitukset (lähi/etä) ja seminaari 27 h
-itsenäistä työskentelyä 54 h
Oman oppimisen arviointi 1 h sisältyy lähiopetukseen.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Tutkimusmenetelmät ja tilastotieteet

Sisältö

Tavoitteena on, että opiskelijat saavat harjoittelujakson aikana aiheen opinnäytetyölle, ja työstävät oman tutkimussuunnitelman tämän opintojakson aikana. Opintojaksossa tutkimustyön yleisopettaja perehdyttää opiskelijat tutkimuksen toteutukseen sisältäen empiirisen tutkimuksen suunnittelun, keskeiset laadulliset ja määrälliset menetelmät sekä niiden soveltamisen omassa tutkimuksessa ja teoreettisen viitekehyksen muodostamisen.
Opintokokonaisuudessa suuntautumisen aineopettaja perehdyttää opiskelijat oman alan tutkimukseen. Lisäksi opintokokonaisuudessa tilastotieteen perusteiden käsittely jatkuu.

Opiskelumateriaali

Eriksson, P. & Kovalainen, A. (2009). Qualitative methods in Business Research. London: Sage.
Holopainen, M. & Pulkkinen, P. (2008). Tilastolliset menetelmät. Helsinki: WSOY.
Muu opettajan ilmoittama materiaali.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot ja harjoitukset 27 h.
Itsenäinen työskentely oman tutkimuksen parissa 54 h.

Arviointikriteerit

Oma tutkimussuunnitelma / opinnäytetyö 80 %
Tutkimussuunnitelman esittely 10 %
Harjoitukset 10 %

Arviointimenetelmät

5 Opiskelija osaa valita tutkimusongelman perusteella tarkoituksenmukaiset tutkimusmenetelmät. Hän osaa suunnitella johdonmukaisen empiirisen tutkimuksen ottaen huomioon tutkimuksen tavoitteet sekä käytettävissä olevat resurssit. Opiskelija osaa laatia oman aineistonsa keruuseen soveltuvan, teoreettisen viitekehyksen pohjalta rakennetun laadukkaan mittausvälineen, joka on testattu. Opiskelija tuntee hyvin keskeiset laadulliset ja määrälliset tutkimusmenetelmät ja osaa hyödyntää niitä oman tutkimuksensa vaatimassa laajuudessa.
Opiskelija on käsitellyt aihettaan erittäin monipuolisesti, syvällisesti ja kriittisesti hyödyntäen laadukkaita ja relevantteja tieteellisiä lähteitä. Opiskelija hallitsee tieteellisen kirjoittamisen erinomaisesti. Opiskelija osaa kriittisesti arvioida omia ja muiden tieteellisiä tekstejä kielen sujuvuuden, työn rakenteen, tutkimusongelman muotoilun ja teoreettisen viitekehyksen osalta.

3 Opiskelija osaa valita tutkimusongelman perusteella käyttökelpoiset tutkimusmenetelmät. Hän osaa suunnitella toteutuskelpoisen empiirisen tutkimuksen ottaen huomioon tutkimuksen tavoitteet sekä käytettävissä olevat resurssit. Opiskelija osaa laatia oman aineistonsa keruuseen soveltuvan, teoreettiseen viitekehykseen pohjautuvan mittausvälineen. Opiskelija tuntee keskeiset laadulliset ja määrälliset tutkimusmenetelmät ja osaa hyödyntää niitä oman tutkimuksensa vaatimassa laajuudessa.
Opiskelija on käsitellyt aihettaan monipuolisesti ja kriittisesti hyödyntäen laadukkaita ja relevantteja lähteitä. Opiskelija osaa kriittisesti arvioida omia ja muiden tieteellisiä tekstejä kielen sujuvuuden, työn rakenteen, tutkimusongelman muotoilun ja teoreettisen viitekehyksen osalta.
1 Opiskelija osaa valita tutkimusongelman perusteella käyttökelpoiset tutkimusmenetelmät. Hän osaa suunnitella toteutuskelpoisen empiirisen tutkimuksen. Opiskelija osaa laatia empiirisen mittausvälineen teoreettista viitekehystä hyödyntäen. Opiskelija tuntee joitakin keskeisiä laadullisia ja määrällisiä tutkimusmenetelmiä ja osaa hyödyntää niitä omassa tutkimuksessaan.


Takaisin