VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Rakennustekniikka (I-RT) > 2007 > Vuosi 3 > Korjausrakentamisen rakennetekniikka (IRS9202)

Korjausrakentamisen rakennetekniikka

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: IRS9202
Tyyppi: Pakollinen valinnainen (vaihtoehtoinen) / Ammattiopinnot
OPS: I-RT 2007
Taso: Insinööri (AMK)
Opiskeluvuosi: 3 (2009-2010)
Laajuus: 5 op
Vastuuopettaja: Laaja, Martti
Opetuskieli: Suomi

Toteutukset lukuvuonna 2009-2010

Tot.Ryhmä(t)OpiskeluaikaOpettaja(t)KieliIlmoittautuminen
2I-RT-4N24.8.2009 – 19.12.2009Heikki LiimatainenSuomi14.8.2009 – 6.9.2009

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää korjaus- ja uudisrakentamisen eron rakenneteknisen toteuttamisen kannalta. Hän ymmärtää rakenteiden muuttamisen ja vahvistamisen tarpeet ja suunnitteluratkaisut korjausrakentamisessa. Hän osaa valita kuhunkin tapaukseen sopivimman ja edullisimman korjausmenetelmän. Opiskelija osaa suorittaa rakennusten kuntotutkimukseen kuuluvia kokeita.

Sisältö

Perustusten korjaus ja vahvistaminen; runkorakenteiden vahvistaminen ja korjaus; vesikattorakenteiden korjaus ja toimivuuden varmistaminen; julkisivujen ja parvekkeiden korjaus; rakenteiden vahvistussuunnittelun perusteet; korjauksissa käytettävät materiaalit; korjaustyöselitykset. Harjoituksissa selvitetään rakennuskohteiden korjaamistarvetta kuntotutkimuksella. Harjoituksissa selvitetään kosteusvaurioita, lämpövuotoja, betonin karbonatisoitumisastetta, erilaisten rakennusmateriaalien kuntoa, mittaulaitteiden käyttöä rakennusten kuntotutkimuksissa.

Opiskelumateriaali

Opettajan laatima materiaali. Renovasäätiön kuntoarviokoulutusmateriaali.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Opiskelija osallistuu luennoille ja tekee harjoitystyön sovitusta aiheesta sekä suorittaa tutkimuskokeita kentällä ja laboratoriossa ja raportoi niistä.

Arviointimenetelmät

Opiskelija osoittaa oppimisensa tentillä sekä tutkimusten suunnittelu- ja harjoitustyöraporteilla. Numeerinen arviointi.


Takaisin