VAMK

Change language: Suomi

Front Page > Archived Education > Seksuaalineuvonta (S-SE) > 2012 > Seksuaaliterveyden tietoperusta (SSE0102)

Seksuaaliterveyden tietoperusta

Structure Type: Study unit
Code: SSE0102
Type: Compulsory / Professional Studies
Curriculum: S-SE 2012
Level: Specialisation Education
Credits: 14 cr
Responsible Teacher: Alaniemi, Ritva
Language of Instruction: Finnish

Learning Outcomes

Opiskelija osaa hakea näyttöä seksuaalineuvonnan tietoperustan rakentamiseksi. Opiskelija tuntee seksuaaliterveyden peruskäsitteet, seksuaalioikeudet ja seksuaalisuuden kehityksen elämän eri vaiheissa. Opiskelija osaa huomioida seksuaalikasvatuksessa asiakkaan kehitysprosessin tuomat haasteet. Opiskelija hahmottaa seksuaalisuuden moninaisuuden ja soveltaa eksuaalineuvonnassa tietoa eri kulttuureista. Opiskelija hahmottaa seksuaaliterveyden toiminnallisista häiriöitä ja sairauksien/vammaisuuden vaikutuksia ja haasteita seksuaalineuvonnalle. Opiskelija ymmärtää seksuaalisen väkivallan kokeneiden asiakkaiden kokemuksia ja osaa ohjata asiakasta hoitoon liittyvissä valinnoissa.

Student's Workload

Työmäärä yhteensä 373h. Työjärjestyksessä olevaa opiskelua 84h, itsenäistä opiskelua 289h

Prerequisites / Recommended Optional Courses

Edeltäviä opintoja/esitietoja ei tarvita

Contents

Näyttöön perustuva seksuaalineuvonta. Seksuaaliterveyden peruskäsitteet ja seksuaalioikeudet. Seksuaalisuus elämän eri vaiheissa ja kulttuureissa. Seksuaalisuuden moninaisuus ja sen haasteet. Seksuaalisuuden terveydelliset haasteet. Seksuaalisuus ja väkivalta. Seksuaalikasvatus

Recommended or Required Reading and Other Learning Resources/Tools

Apter D., Väisälä L., Kaimola K. 2007. Seksuaalisuus. Duodecin. Ryttyläinen K., Valkama S. 2010. Seksuaalisuus hoitotyössä. Helsinki, Edita. Brusila P. 2008. Seksuaalisuus ja kulttuurierot. Duodecim. Virtanen J. 2002. Kliininen seksologia. Vantaa, WSOY. Kontula O. 2008. Halu & intohimo: tietoa suomalaisesta seksistä. Helsinki, Otava. Brusila P., Hyvärinen S., Kallio M., Porras K., Sandberg T. 2009. Eikö se kuulu kellekään. Rohkene kohdata seksuaalisesti kaltoinkohdeltu nuori. Väestöliitto. Vilkka H. 2010. Sukupuolen ja seksuaalisuuden kohtaaminen. Juva, WS Bookcell Oy. Leino-Kilpi H., Välimäki M. 2008. Etiikka hoitotyössä. Vantaa, WSOY. Bildjuschkin K., Ruuhilahti S. 2010. Selkee. Turun kaupunki, sosiaali- ja terveystoimen julkaisuja, 6/2010. Bildjuschkin K., Ruuhilahti S. 2009. Seksiä vaatteet päällä.

Mode of Delivery / Planned Learning Activities and Teaching Methods

Luennot 80h, ryhmätyöt 96h

Assessment Criteria

Taso 1: Opiskelija tietää seksuaaliterveyden ja seksuaalisuuden perusteet. Opiskelija tietää seksuaalineuvonnan perusteet ja merkityksen.
Taso 3: Opiskelija ymmärtää seksuaaliterveyden ja seksuaalisuuden perusteet. Opiskelija ymmärtää seksuaalineuvonnan perusteet ja merkityksen.
Taso 5: Opiskelija soveltaa ja arvioi seksuaaliterveyden ja seksuaalisuuden perustietoa seksuaalineuvonnassa.

Assessment Methods

Kirjallinen koe, ryhmätyöt, oppimispäiväkirja, verkkotehtävä (numeerinen arviointi)


Back