VAMK

Change language: Suomi

Front Page > Archived Education > Asiakaslähtöinen työ lasten ja perheiden kanssa (S-AL) > 2012 > Asiakkaan kohtaaminen ja vuorovaikutus (SAL0102)

Asiakkaan kohtaaminen ja vuorovaikutus

Structure Type: Study unit
Code: SAL0102
Type: Compulsory / Professional Studies
Curriculum: S-AL 2012
Level: Specialisation Education
Credits: 8 cr
Responsible Teacher: Hyttilä-Huhta, Tytti
Language of Instruction: Finnish

Courses

Impl.Group(s)Study TimeTeacher(s)LanguageEnrolment
1S-AL-1E2012-10-29 – 2013-04-26Ann-Sophie Blomqvist, Håkan Söderman, Kati Långsjö, Riku Niemistö, Tytti Hyttilä-HuhtaFinnish2012-10-08 – 2012-10-29

Learning Outcomes

Opiskelija tuntee huolen puheeksioton periaatteet ja käytännöt ja harjoittelee huolen puheeksiottoa käytännössä. Opiskelija saa valmiuksia käyttää toiminnallisia ja luovia menetelmiä lasten, nuorten ja perheiden kanssa tehtävään työhön. Opiskelija syventää osaamistaan asikastyössä ja saa uusia työvälineitä asiakkaiden kanssa työskentelyyn. Opiskelija ymmärtää työnohjauksen merkityksen oman työn tukena.

Contents

Huolen puheeksioton tavoitteet, ennakointi ja toteuttaminen. Dialogisuus. Huolen vyöhykkeet. Ratkaisu- ja voimavarakeskeisyys. Yhteisöllisyys. Draama menetelmänä, tarinat lähteenä. Opiskelijan kehittymisalueiden löytäminen asiakasvuorovaikutuksessa ja asiakashaastattelutaitojen syventäminen. Asiakasvuorovaikutusta tukevat työmenetelmät. Työnohjaus.

Recommended or Required Reading and Other Learning Resources/Tools

Eriksson, Esa & Arnkil Tom. Huoli puheeksi. Opas varhaisista dialogeista. Stakes: oppaita nro 60. 2009.
Hanna-Liisa Liikanen. Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia. Opetusministeriön julkaisuja 2010:1.
Vänskä, Laitinen-Väänänen, Kettunen & Mäkelä. Onnistuuko ohjaus? Sosiaali- ja terveysalan ohjaustyössä kehittyminen. Edita 2011.
Opettajan osoittama materiaali

Mode of Delivery / Planned Learning Activities and Teaching Methods

Luennot, harjoitukset mm. puheeksiottokokeilu, luovat ja toiminnalliset harjoitukset ja oppimistehtävät. Asiakastilanteiden simulointi.

Assessment Methods

Numeerinen arviointi hyl0-k5


Back