VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Ajankohtaiset koulutukset > Ympäristöteknologian koulutus (YT) > 2017 > Vuosi 3 > Ympäristön käyttö ja seuranta (IEYS1201)

Ympäristön käyttö ja seuranta

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: IEYS1201
Tyyppi: Pakollinen valinnainen (vaihtoehtoinen) / Ammattiopinnot
OPS: YT 2017
Taso: Insinööri (AMK)
Opiskeluvuosi: 3 (2019-2020)
Laajuus: 5 op
Vastuuopettaja: Saarikoski, Lotta
Opetuskieli: Suomi

Toteutukset lukuvuonna 2019-2020

Tot.Ryhmä(t)OpiskeluaikaOpettaja(t)KieliIlmoittautuminen
4I-YT-3N2.9.2019 – 20.12.2019Asseri LaitinenSuomi19.8.2019 – 9.9.2019

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa ympäristönkäyttöä ohjaavat sopimukset, tavoitteet, toimintatavat ja on perehtynyt ympäristöalan arvoperustaan. Opiskelijalla on kokonaiskäsitys ympäristönkäytön ohjauksen kehityslinjasta. Opiskelija osaa ottaa huomioon suojeluarvot suunnittelussa ja tuntee luonotarvojen roolin oikeudellisessa ohjauksessa. Opiskelija osaa toimia ammatillisesti rakennetun ympäristön kestävän kehityksen edistämiseksi. Opiskelija osaa arvioida ympäristökokonaisuutta ja perehtynyt sen indikaattoreihin sekä ympäristöseurannan tietokantoihin.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärestyksessä opiskelua: 70 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 65 h
Oman oppimisen arviointi 1 h sisältyy lähiopetukseen.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Ympäristöohjaus

Sisältö

Yleiset ympäristöperiaatteet; luonnonsuojelu ja ympäristönkäytön ohjaus; luontoarvot ja ympäristön arvottaminen; ympäristöindikaattorit ja ympäristön seuranta; kansainväliset ympäristötavoitteet; ympäristöpolitiikka; ympäristönkäytön ohjauskeinot; teknologian ja kulttuurin luontosuhteen kehittyminen, ympäristötutkimus; kestävän kehityhksen sekä tulevaisuuden tutkimuksen näkökulma.

Opiskelumateriaali

Kansainväliset ympäristösopimukset, ympäristösuojelun kehityshistoria ja tavoitteet, opettajan kurssin alussa ilmoittama materiaali.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot ja teoriaopinnot 45 h, ryhmätyöt sekä oppimispäiväkirjatyöskentelyn ohjaus 25 h, raporttien kirjoittaminen ja oppimispäiväkirjatyöskentely 65 h.

Arviointikriteerit

Kiitettävä
Oppija osoittaa kehityskykyisyyttä, hallitsee oppijakson vaatimukset ja sisällön sekä osaa kiitettävästi soveltaa jakson aikana hankkimaansa osaamista itsenäisessä työskentelyssä. Oppija on suorittanut annetussa aikataulussa kaikki vaadittavat osasuoritukset.
Hyvä
Oppija osoittaa pääosin hallitsevansa opintojakson vaatimukset ja sisällön sekä kykenee hyvin soveltamaan jakson aikana oppimaansa ohjatussa työskentelyssä. Oppija on suorittanut tavoitteellisesti kaikki vaadittavat osasuoritukset.
Tyydyttävä
Oppija osoittaa perehtyneensä oppijakson vaatimuksiin ja sisältöön sekä kykenee avustettuna soveltamaan tyydyttävästi jakson aikana oppimaansa. Oppija on suorittanut hyväksyttävästi kaikki vaadittavat kurssisuoritukset.
Hylätty
Oppija ei kykene osoittamaan riittävää perehtyneisyyttä oppijakson vaatimuksiin eikä sisältöön eikä kykene soveltamaan jakson aikana oppimaansa eikä arviointia annettaessa omaa riittäviä valmiuksia edetä aihealueen opinnoissa.

Arviointimenetelmät

Opiskelija osoittaa oppimisensa tutkielmilla ja selvityksillä oppimispäiväkirjassaan 50%, kirjallinen koe 50%. Numeerinen arvointi.


Takaisin