Eri yritysmuotojen kirjanpito ja tilinpäätös
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
---|---|
Koodi: | TLS3104 |
Tyyppi: | Pakollinen / Ammattiopinnot |
OPS: | T-LT 2013 |
Taso: | Tradenomi (AMK) |
Opiskeluvuosi: | 2 (2014-2015) |
Laajuus: | 5 op |
Vastuuopettaja: | Niittykoski, Jukka |
Opetuskieli: | Suomi |
Toteutukset lukuvuonna 2014-2015
Tot. | Ryhmä(t) | Opiskeluaika | Opettaja(t) | Kieli | Ilmoittautuminen |
---|---|---|---|---|---|
8 | T-LT-2T | 5.1.2015 – 30.4.2015 | Jukka Niittykoski | Suomi | 8.12.2014 – 12.1.2015 |
Osaamistavoitteet
Opiskelija ymmärtää ja sisäistää eri yritysmuotojen kirjanpidon ja tilinpäätöksen.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä 135 h, mistä:
- ohjattua opetusta: 52 h
- itsenäistä opiskelua: 83 h
Oman oppimisen arviointi 1 h sisältyy lähiopetukseen.
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Liikekirjanpidon perusteet ja käytäntö
Sisältö
Ammatinharjoittajan, henkilöyhtiöiden, osakeyhtiöiden, asunto-osakeyhtiöiden, osuuskuntien, säätiöiden ja yhdistysten kirjanpitoon ja tilinpäätökseen liittyvät erityiskysymykset.
Aluevaikuttavuus
Kurssin sisällössä otetaan huomioon alueen energia-alan yritysten sekä kansainvälisen kaupan erityispiirteet.
Kansainvälisyys
Kurssin sisällössä otetaan huomioon alueen energia-alan yritysten sekä kansainvälisen kaupan erityispiirteet.
Opiskelumateriaali
- Tomperi, S. Uusin painos. Kehittyvä kirjanpitotaito. Helsinki. Oy Edita Ab.
- Tomperi, S. Uusin painos. Kehittyvä kirjanpitotaito harjoituskirja. Helsinki. Oy Edita Ab.
-Opintojakson alussa ilmoitettava lainsäädäntöaineisto ja muu oppimateriaali (esim. KHT:n julkaisut eri yritysmuodoista).
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitukset.
Arviointikriteerit
5 Käyttää keskeisiä teorioita, käsitteitä ja menetelmiä johdonmukaisesti erilaisissa tilanteissa
3 Käyttää keskeisiä käsitteitä yksittäisissä tilanteissa ja tehtävissä sekä ymmärtää menetelmien taustalla olevat teoreettiset lähtökohdat
1 Tunnistaa ja ymmärtää keskeiset teoriat, periaatteet ja menetelmät
Arviointimenetelmät
Tentti 100%. Numeerinen arviointi (0-5).