VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Ajankohtaiset koulutukset > Sairaanhoitajan lääkkeenmääräämisen lisäkoulutus (SHLM) > 2019 > Turvallinen lääkehoito asiakastilanteissa (SLM1004)

Turvallinen lääkehoito asiakastilanteissa

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: SLM1004
Tyyppi: Pakollinen
OPS: SHLM 2019
Taso: Täydennyskoulutus yms.
Laajuus: 13 op
Vastuuopettaja: Autio, Päivi
Opetuskieli: Suomi

Toteutukset

Tot.Ryhmä(t)OpiskeluaikaOpettaja(t)KieliIlmoittautuminen
2S-LM-11.1.2020 – 24.5.2020Päivi AutioSuomi16.12.2019 – 14.1.2020

Osaamistavoitteet

Noudattaa omaan ammattitoimintaansa, potilaan hoitamiseen ja lääkkeen määräämiseen liittyviä lakeja, asetuksia ja säädöksiä. Tunnistaa lääkkeen määräämiseen liittyvän tehtäväalueensa ja osaamisensa rajat ja vastuun sekä konsultoi muita ammattihenkilöitä tarvittaessa. Toimii eettisesti korkeatasoisesti lääkkeitä määrätessään. Dokumentoi päätöksenteon perustana olevan anamneesin, kliiniset löydökset, diagnoosin ja jatkotoimenpiteet tehtäväalueellaan. Arvioi potilaan terveydentilaa ja hoidon kiireellisyyttä ja niihin liittyvää lääkehoidon tarvetta sekä suunnittelee hoidon ja jatkohoidon ja konsultoi muita ammattihenkilöitä tarvittaessa. Osaa lääkkeen määräämisen tehtäväalueellaan kliinisen päätöksenteon (erotusdiagnostiikka), perustaen sen potilaan anamneesiin, kliiniseen tutkimukseen sekä tarvittaessa laboratoriotutkimuksiin. Soveltaa monitieteellistä tutkimusnäyttöön perustuvaa tietoa lääkkeen määräämistä toteuttaessaan ja sitä kehittäessään. Toimii tehtäväalueellaan näyttöön perustuvien hoitosuosituksien ja – käytäntöjen mukaisesti. Hallitsee lääkkeenmääräämisen tehtäväalueen terveyden edistämisen, sairauksien ennaltaehkäisyn, hoidon, ohjauksen ja seurannan hoitajavastaanotolla. Varmistaa tiedonkulun kirjaten ja raportoiden systemaattisesti lääkehoidon ja siihen liittyvän hoitotyön toteutuksen.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä 351 h
Itsenäistä opiskelua 351 h

Sisältö

Hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arviointi. Näyttöön perustuvat hoitosuositukset. Terveyden edistäminen ja sairauksien ennaltaehkäisy. Sairauksien hoito ja seuranta. Lääkehoidonohjaus ja lääkehoitoon sitoutumisen edistäminen. Sairaanhoitajan itsenäinen päätöksenteko lääkkeenmääräämisessä. Dokumentointi ja raportointi.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Kliininen harjoittelu omassa työssä (mahdollisuus konsultoida ohjaavaa lääkäriä)

Arviointimenetelmät

Potilastapausten raportointi ( 12 kpl) (hyväksytty/hylätty)

Lisätietoja

Tämä opintokokonaisuus on pääosin työssä tapahtuvaa oppimista, jossa edistetään oman uuden tehtäväkuvan muotoutumista. Tämän opintojakson aikana toteutetaan työssä tapahtuva osaamisen näyttö. Työssä tapahtuvaa oppimista ohjaa asiakastyön osalta lääkärin ammattia itsenäisesti harjoittamaan oikeutettu laillistettu lääkäri, joka vastaa opiskelijan välittömästä ohjauksesta ja osallistuu työelämässä tapahtuvaan näytön arviointiin.


Takaisin