Ravitsemus
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
---|---|
Koodi: | SSHP1304 |
Tyyppi: | Pakollinen / Perusopinnot |
OPS: | SH 2014 |
Taso: | Sairaanhoitaja (AMK) |
Opiskeluvuosi: | 1 (2014-2015) |
Laajuus: | 1 op |
Vastuuopettaja: | Nurmi, Regina |
Opetuskieli: | Suomi |
Toteutukset lukuvuonna 2014-2015
Tot. | Ryhmä(t) | Opiskeluaika | Opettaja(t) | Kieli | Ilmoittautuminen |
---|---|---|---|---|---|
5 | S-SH-1A, S-TH-1A | 5.1.2015 – 5.6.2015 | Kirsi Salomaa | Suomi | 8.12.2014 – 12.1.2015 |
6 | S-SH-1B, S-TH-1B | 5.1.2015 – 5.6.2015 | Kirsi Salomaa | Suomi | 8.12.2014 – 12.1.2015 |
7 | S-SH-1C | 5.1.2015 – 1.5.2015 | Kirsi Salomaa | Suomi | 8.12.2014 – 12.1.2015 |
8 | S-SH-1CK, S-SH-1DK | 5.1.2015 – 1.5.2015 | Kirsi Salomaa | Suomi | 8.12.2014 – 16.1.2015 |
9 | S-SH-2CK | 5.1.2015 – 20.2.2015 | Kirsi Salomaa | Suomi | 7.12.2014 – 12.1.2015 |
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa kuvata ravintoaineet ja niiden tehtävät ihmisen ravitsemuksessa. Opiskelija osaa määrittää ravinnontarpeen. Opiskelija osaa kuvata vallitsevat ravitsemussuositukset ja niiden perustelut.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä: 27 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua 13h
- mistä itsenäistä opiskelua 14 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Edeltäviä opintoja ei tarvita
Sisältö
Ihmisen ravitsemuksen perusteet. Ravintoaineet ja niiden tehtävät ihmisen ravitsemuksessa. Ravinnontarve. Ravitsemussuositukset.
Opiskelumateriaali
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Ilmoitetaan opintojakson alkaessa.
Arviointikriteerit
Taso 5:
Opiskelija osaa
- kuvata ravintoaineet ja niiden tehtävät ihmisen ravitsemuksessa käyttäen alan keskeisiä käsitteitä
- määrittää ravinnontarpeen
- perustella vallitsevat ravintosuositukset
Taso 3:
Opiskelija osaa
- kuvata keskeiset ravintoaineet ja niiden tehtävät ihmisen ravitsemuksessa
- määrittää ravinnontarpeen
- kuvata vallitsevat ravitsemussuositukset
Taso 1:
Opiskelija osaa
- luetella keskeisiä ravintoaineita ja niiden tehtäviä ihmisen ravitsemuksessa
- ravinnontarpeen perusteet
- luetella vallitsevat ravitsemussuositukset
Arviointimenetelmät
Ilmoitetaan kurssin alussa