Ravitsemus
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
---|---|
Koodi: | SSHP1304 |
Tyyppi: | Pakollinen / Perusopinnot |
OPS: | S-SH 2013VK |
Taso: | Sairaanhoitaja (AMK) |
Opiskeluvuosi: | 1 (2014) |
Laajuus: | 1 op |
Vastuuopettaja: | Nurmi, Regina |
Opetuskieli: | Suomi |
Toteutukset vuonna 2014
Tot. | Ryhmä(t) | Opiskeluaika | Opettaja(t) | Kieli | Ilmoittautuminen |
---|---|---|---|---|---|
4 | S-SH-1VK | 7.1.2014 – 30.5.2014 | Kirsi Salomaa | Suomi | 9.12.2013 – 14.3.2014 |
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa kuvata ravintoaineet ja niiden tehtävät ihmisen ravitsemuksessa. Opiskelija osaa määrittää ravinnontarpeen. Opiskelija osaa kuvata vallitsevat ravitsemussuositukset ja niiden perustelut.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä: 27 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua 13h
- mistä itsenäistä opiskelua 14 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Edeltäviä opintoja ei tarvita
Sisältö
Ihmisen ravitsemuksen perusteet. Ravintoaineet ja niiden tehtävät ihmisen ravitsemuksessa. Ravinnontarve. Ravitsemussuositukset.
Opiskelumateriaali
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Ilmoitetaan opintojakson alkaessa.
Arviointikriteerit
Taso 5:
Opiskelija osaa
- kuvata ravintoaineet ja niiden tehtävät ihmisen ravitsemuksessa käyttäen alan keskeisiä käsitteitä
- määrittää ravinnontarpeen
- perustella vallitsevat ravintosuositukset
Taso 3:
Opiskelija osaa
- kuvata keskeiset ravintoaineet ja niiden tehtävät ihmisen ravitsemuksessa
- määrittää ravinnontarpeen
- kuvata vallitsevat ravitsemussuositukset
Taso 1:
Opiskelija osaa
- luetella keskeisiä ravintoaineita ja niiden tehtäviä ihmisen ravitsemuksessa
- ravinnontarpeen perusteet
- luetella vallitsevat ravitsemussuositukset
Arviointimenetelmät
Ilmoitetaan kurssin alussa