Projektövning (tu)
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
---|---|
Koodi: | RTS1301 |
Tyyppi: | Pakollinen / Ammattiopinnot |
OPS: | R-TR 2012 |
Taso: | Restonomi (AMK) |
Opiskeluvuosi: | 3 (2014-2015) |
Laajuus: | 5 op |
Vastuuopettaja: | Smeds, Peter |
Opetuskieli: | Ruotsi |
Osaamistavoitteet
Målet är att studeranden kan tillämpa sina tidigare inlärda kunskaper i praktiken genom att planera, förverkliga och utvärdera ett turismrelaterat projekt. Centralt inlärningsmål är att studeranden förstår betydelsen av kritisk utvärdering inom projektarbete.
Opiskelijan työmäärä
Arbetsmängd totalt: 135
-varav studier insatta i arbetsfördelningen 4
- Kick - off föreläsning 4
- Individuell / grupphandledning samt feed - back discussion 4
timmar per studerande / grupp
-varav självständiga studier 127
- självständigt projektarbete
- förberedelse av projektplan, -rapport samt presentation material
- web-baserade studier
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Produktion av Turismupplevelser
Sisältö
Förverkligande av ett behovsbaserat projekt med turismnäringen som uppdragsgivare. Utformning av en projektplan samt förverkligande enligt planen. Kritisk utvärdering av resultaten utgående från den ursprungliga projektplanen.
Opiskelumateriaali
Silverberg, P. 2004. Ideasta projektiksi. Helsinki.
Projektplaner och projektrapporter av förverkligade projekt.
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Utformning av en helhetsbild, individuell/ grupphandledning, projektstudier, gruppstudier, inlärning genom att skriva, problembaserad inlärning.
Arviointikriteerit
Utmärkt 5
Kan kritiskt utvärdera projektets förverkligande utgående från den ursprungliga projektplanen samt argumentera hur de olika faktorerna i förverkligandet påverkade slutresultatet (förmågan att utvärdera besluten angående förverkligandet med tanke på projektets resultat). Lyckas skapa skapa något nytt utgående från den existerande informationen (syntes). Kan helhetsbetonat leda samt administrera projektarbetsprocessen.
God 3
Kan tillämpa sitt kunnande i praktisk planering, förverkligande och utvärdering av ett turismprojekt. Kan även använda den insamlade informationen i rätt sammanhang/situation. Förstår projekthelheten delar samt deras inbördes relationer.
Tillfredsställande 1
Känner igen basförutsättningarna för behovsbaserade projekt samt projektarbete på allmän nivå. Kan förverkliga ett projekt som anknyter till turism näringen i en specifik verksamhetsmiljö
Arviointimenetelmät
I utvärderingen används en numerisk skala (0-5). Utvärderingen baserar sig på det förverkligade projektet. Studeranden gör en skriftlig projektrapport. Central betydelse i utvärderingen har studerandes självutvärdering av projektets förverkligande.