Kontroll av arbetskraftskostnader
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
---|---|
Koodi: | RTS2201 |
Tyyppi: | Pakollinen / Ammattiopinnot |
OPS: | R-TR 2011 |
Taso: | Restonomi (AMK) |
Opiskeluvuosi: | 3 (2013-2014) |
Laajuus: | 4 op |
Vastuuopettaja: | Vaahtoniemi, Saila |
Opetuskieli: | Suomi |
Osaamistavoitteet
Studeranden kan planera och räkna personalens behov i olika situationer så att verksamheten är lönsam. Studeranden behärskar hotell- och restaurangbranchens arbettstidlagen och kan tillämpa dem i sitt arbete. Studeranden kan räkna löner.
Opiskelijan työmäärä
Föreläsningar och övningar 48h, självständiga studier 56h, tent 4h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Företags- och arbetsrätt. Del arbetsrätt.
Sisältö
Lagar och tillämpningar som gäller arbetstider, lönräkningar i hotell- och restaurangbranchen, speciella arbetstider och manskapsplanering
Opiskelumateriaali
Sista avsnitt av Mauri Saarinen; Majoitus ja ravitsemisalan työsuhdeaasiat och Kollektivavtal
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Föreläsningar, undervisning coh övningar
Arviointikriteerit
Nöjaktig 1
Studeranden kan göra arbetsturlistor i olika arbetstidssystem och kan räkna grundlöner samt övriga löntillägg
God 3
Studeranden kan göra arbetsturlistor i olika arbetstidssystem och kan räkna grundlöner samt löntillägg. Studeranden kan göra arbetsturlistor i speciella situationer ex. semester , sjukledig. Kan räkna lön för arbetstagaren för deltid.
Berömlig 5
Studeranden kan göra arbetsturlistor i olika arbetstidssystem och kan räkna grundlöner samt löntillägg. Studeranden kan göra arbetsturlistor i speciella situationer ex. semester , sjukledig. Kan räkna lön för arbetstagaren för deltid. Studeranden ka räkna lön under sjukledig och semester.
Arviointimenetelmät
Aktiv deltagande i undervisningen,, individuella praktiska övningar och tent