Produktion av restaurangupplevelser
Rakennetyyppi: | Opintokokonaisuus |
---|---|
Koodi: | RTS2100 |
Tyyppi: | Pakollinen / Ammattiopinnot |
OPS: | R-TR 2011 |
Taso: | Restonomi (AMK) |
Laajuus: | 24 op |
Vastuuopettaja: | Salomaa, Kirsi |
Opetuskieli: | Ruotsi |
Osaamistavoitteet
Du blir förtrogen med serviceföretagets planerings- och utvecklingsprocesser beträffande olika produkter. Du kan planera och förverkliga olika typer av beställningar på restaurang och även i en annan omgivning. Du kan sätta ihop smakliga och hälsosamma måltider för olika kundgrupper med beaktande av verksamhetens lönsamhet. Du behärskar grunderna för produktutveckling och förstår betydelsen av sensorisk analys som en del av kvalitetstänkandet. Du kan uppgöra bidragskalkyler, analysera lönsamheten och effektiviteten samt prissätta produkter och tjänster för olika behov. Du blir förtrogen med specialterminologin i din egen bransch och kan sköta kundbetjäningen både på svenska och på engelska.