Projektövning (re)
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
---|---|
Koodi: | RTS1303 |
Tyyppi: | Pakollinen / Ammattiopinnot |
OPS: | R-TR 2011 |
Taso: | Restonomi (AMK) |
Opiskeluvuosi: | 3 (2013-2014) |
Laajuus: | 5 op |
Vastuuopettaja: | Alamäki, Helena |
Opetuskieli: | Ruotsi |
Osaamistavoitteet
Studeranden kan tillämpa sina tidigare inlärda kunskaper i ett planerings- och utvecklingsprojekt samt analysera och utvärdera projektets förverkligande. Han/hon kan analysera restaurangens och hotellets försäljning och lönsamhet.
Opiskelijan työmäärä
Arbetsmängd totalt: 135
-varav studier insatta i arbetsfördelningen 13
- Kick off föreläsning 4h
- Andra föreläsningar 8h + handledning
- Grupparbete 127h
-rapport samt presentation material 4h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Produktion av restaurangupplevelser.
Sisältö
Beställt projekt eller case-övning inom hotell.
Opiskelumateriaali
- Ahonen, J. - Koskinen, T. - Romero, T. 2003. Opas liiketoimintasuunnitelman laatimiseen. Helsinki. Restamark.
- Rautiainen, M. 2001. Hotellin asiakasliikenne ja kannattavuus. - Blackwell, E. 2004. How to prepare business plan.
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Aktiverande föreläsning, teamarbete och projektarbete eller case-övning.
Arviointikriteerit
Utmärkt 5
Kan kritiskt utvärdera projektets förverkligande utgående från den ursprungliga projektplanen samt argumentera hur de olika faktorerna i förverkligandet påverkade slutresultatet (förmågan att utvärdera besluten angående förverkligandet med tanke på projektets resultat). Kan helhetsbetonat leda samt administrera projektarbetsprocessen.
God 3
Kan tillämpa sitt kunnande i praktisk planering, förverkligande och utvärdering av ett turismprojekt. Kan även använda den insamlade informationen i rätt sammanhang/situation. Förstår projekthelheten delar samt deras inbördes relationer.
Tillfredsställande 1
Känner igen basförutsättningarna för behovsbaserade projekt samt projektarbete på allmän nivå. Kan förverkliga ett projekt som anknyter till turism näringen i en specifik verksamhetsmiljö
Arviointimenetelmät
Projektrapport, självutvärdering. Numerisk bedömning (0-5).