VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Turism (R-TR) > 2011 > Vuosi 3 > Projektövning (re) (RTS1303)

Projektövning (re)

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: RTS1303
Tyyppi: Pakollinen / Ammattiopinnot
OPS: R-TR 2011
Taso: Restonomi (AMK)
Opiskeluvuosi: 3 (2013-2014)
Laajuus: 5 op
Vastuuopettaja: Alamäki, Helena
Opetuskieli: Ruotsi

Osaamistavoitteet

Studeranden kan tillämpa sina tidigare inlärda kunskaper i ett planerings- och utvecklingsprojekt samt analysera och utvärdera projektets förverkligande. Han/hon kan analysera restaurangens och hotellets försäljning och lönsamhet.

Opiskelijan työmäärä

Arbetsmängd totalt: 135
-varav studier insatta i arbetsfördelningen 13
- Kick off föreläsning 4h
- Andra föreläsningar 8h + handledning
- Grupparbete 127h
-rapport samt presentation material 4h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Produktion av restaurangupplevelser.

Sisältö

Beställt projekt eller case-övning inom hotell.

Opiskelumateriaali

- Ahonen, J. - Koskinen, T. - Romero, T. 2003. Opas liiketoimintasuunnitelman laatimiseen. Helsinki. Restamark.
- Rautiainen, M. 2001. Hotellin asiakasliikenne ja kannattavuus. - Blackwell, E. 2004. How to prepare business plan.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Aktiverande föreläsning, teamarbete och projektarbete eller case-övning.

Arviointikriteerit

Utmärkt 5

Kan kritiskt utvärdera projektets förverkligande utgående från den ursprungliga projektplanen samt argumentera hur de olika faktorerna i förverkligandet påverkade slutresultatet (förmågan att utvärdera besluten angående förverkligandet med tanke på projektets resultat). Kan helhetsbetonat leda samt administrera projektarbetsprocessen.


God 3

Kan tillämpa sitt kunnande i praktisk planering, förverkligande och utvärdering av ett turismprojekt. Kan även använda den insamlade informationen i rätt sammanhang/situation. Förstår projekthelheten delar samt deras inbördes relationer.


Tillfredsställande 1

Känner igen basförutsättningarna för behovsbaserade projekt samt projektarbete på allmän nivå. Kan förverkliga ett projekt som anknyter till turism näringen i en specifik verksamhetsmiljö

Arviointimenetelmät

Projektrapport, självutvärdering. Numerisk bedömning (0-5).


Takaisin