VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Turism (R-TR) > 2011 > Forskningsmetoder och -rapportering II (RTRS1302)

Forskningsmetoder och -rapportering II

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: RTRS1302
Tyyppi: Pakollinen / Perusopinnot
OPS: R-TR 2011
Taso: Restonomi (AMK)
Laajuus: 4 op
Vastuuopettaja: Peltola, Mikko
Opetuskieli: Suomi

Toteutukset

Tot.OpiskeluaikaOpettaja(t)KieliIlmoittautuminen
17.1.2014 – 30.5.2014Kristina Frank, Mikko PeltolaRuotsi9.12.2013 – 10.1.2014

Osaamistavoitteet

Den studerande kan samla in, analysera och tolka data med metoder som är relevanta för det egna lärdomsprovet. Den studerande kan färdigställa professionella vetenskapliga rapporter.

Opiskelijan työmäärä

Total arbetsmängd: 108 h
-varav närstudier 52 h
-varav självständiga studier 56 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Forskningsmetoder och -rapportering I.

Sisältö

Fördjupning i forskningsmetoder utgående från studerandens egna planer för lärdomsprovet. Språkbruk och vetenskaplig stil, källhänvisningsteknik. Genomförande och rapportering av en empirisk studie utgående från den teoretiska referensram som skrevs under studieperioden Forskningsmetoder och -rapportering I.

Opiskelumateriaali

VAMK instruktioner för lärdomsprovet.
Bordens, K. & Abbott, B. (2011). Research design and methods. A process approach. New York: Mc-Graw-Hill. Kapitel anvisade av läraren.
Finn, M. et al. (2001). Tourism and leisure research methods : data collection, analysis and interpretation. Kapitel anvisade av läraren.
Annat material anvisat av läraren.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Föreläsningar och övningar 52 h.
Självständiga studier 56 h.

Arviointikriteerit

Berömligt 5: Språk och lay-out i den studerandes rapport är i det närmaste felfria och källhänvisningarna korrekta. Rapportens ämne och behandling producerar ny, praktiskt eller vetenskapligt signifikant information. Rapporten är konsekvent och forskningsproblemet, den teoretiska referensramen samt metodval och –implementering bildar en enhetlig helhet. Lämpliga analysmetoder har tillämpats och resultaten visar hög validitet och reliabilitet.
God 3: Språk och lay-out i den studerandes rapport är goda och källhänvisningarna korrekta. Rapportens ämne är relevant. Rapporten har en klar struktur och forskningsproblemet, den teoretiska referensramen samt metodval och –implementering är sammankopplade. Lämpliga analysmetoder har tillämpats och arbetets validitet och reliabilitet har granskats.
Nöjaktigt 1: Rapportens språk och lay-out är begripliga och källhänvisningarna korrekta. Ämnet anknyter till studerandes tidigare kunskap. Rapporten har i huvudsak en klar struktur och innehåller beskrivning av forskningsproblem, teoretisk referensram samt rapportering av metodval och –implementering. Forskningsmetoder har tillämpats i dataanalysen.

Arviointimenetelmät

Den studerandes skriftliga rapport.


Takaisin