VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Turism (R-TR) > 2011 > Vuosi 2 > Servering och tillredning av specialrätter (RRS2102)

Servering och tillredning av specialrätter

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: RRS2102
Tyyppi: Pakollinen valinnainen (vaihtoehtoinen) / Ammattiopinnot
OPS: R-TR 2011
Taso: Restonomi (AMK)
Opiskeluvuosi: 2 (2012-2013)
Laajuus: 4 op
Vastuuopettaja: Salomaa, Kirsi
Opetuskieli: Ruotsi

Osaamistavoitteet

Den studerande lär sig hantera och använda special livsmedel samt lär sig behärska tillredning av mat i restaurangsalen.

Opiskelijan työmäärä

Studier tillsammans: 108 h (81 kök + 26 h salen)
- var av studier i arbetsodrningen: 39 h köksarbete + 13 h salsarbete
- var av självständiga studier: 42 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Matproduktion och hygien, Restaurangservice

Sisältö

Tillredning av maträtter av; vilt, djuphavsfisk, skal-och blötdjur, rom, gönsaker och frukter. Den studrande lär sit att i salen färdigställa maträtter såsom, flambering och tranchering.

Opiskelumateriaali

Sarataho-Leppänen, R. 1995. Erikoisruoat ja niiden tarjoilu. Helsinki. Restamark.

Lehtinen, M. - Peltinen, H. - Talvinen, P. 1999 Handbok i matlagningen. Borgå. WSOY.

Wileyasons, J. Professional restaurant service. Q12.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Föreläsningar, övningar i grupp och enskilt, praktiska övningar, demonstrationer.

Arviointikriteerit

Berömligt 5

Studerande kan tillreda måltdishelheter av speciallivsmedel. Studerande kan beskriva vad det är som styr tillgången på fisk och vilt.

Goda insikter 3

Studerande kan hantera och tillreda måltider av speciallivsmedel.

Nöjaktiga insikter 1

Studerande kan hantera och tillreda måltider av speciallivsmedel enligt instruktioner.

Arviointimenetelmät

Aktiv närvaro (35 %), praktiska övningar (35 %) , kursuppgift 30 %. Vitsord (0-5)


Takaisin