Restaurangdrycker och lagstiftning
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
---|---|
Koodi: | RRA0102 |
Tyyppi: | Pakollinen / Ammattiopinnot |
OPS: | R-TR 2011 |
Taso: | Restonomi (AMK) |
Opiskeluvuosi: | 1 (2011-2012) |
Laajuus: | 4 op |
Vastuuopettaja: | Vaahtoniemi, Saila |
Opetuskieli: | Ruotsi |
Toteutukset lukuvuonna 2011-2012
Tot. | Opiskeluaika | Opettaja(t) | Kieli | Ilmoittautuminen |
---|---|---|---|---|
7 | 29.8.2011 – 30.12.2011 | Saila Vaahtoniemi | Ruotsi | 19.8.2011 – 9.9.2011 |
Osaamistavoitteet
Studeranden blir förtrogen med framställningen av alkoholdrycker, känner till olika typer av alkohol, och kan använda dem i olika dryckesblandningar. Studeranden kan rekommendera och sälja drycker enligt alkohollagen.
Opiskelijan työmäärä
Föreläsningar och övningar 32 t, handledda praktiska övningar 20h, självständigt arbete 28 h, självständig läsning 20 h. Tenter och arbetsprov 8h.
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
ei
Sisältö
Alkoholdrycker och lagstiftning; kännedom av alla alkoholdrycker som säljs på restaurangen, deras användningsmöjligheter, alkohollagstiftning.
Opiskelumateriaali
- Beckmann, J. 1999. Choosing, serving, enjoying afterdinner drinks. San Fransisco. Chronicle Books.
- Nutley, J. 1996. Cocktails and bar drinks. London. Hodder&Stoughton.
- Walker, J. 2000. The restaurant fromconcept to operation. New York. John Wiley.
- Koplan, S. Smith, B. - Weiss, M. 2001. Exploring Wine. New York. John Wiley&Sons, Inc.
- Kuokkanen, J. Rohkea, A. 2001. Olutta ja vähän siideriä.Helsinki. Restamark.
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Föreläsningar, demonstration, praktiska övningar och handlett grupparbete.
Arviointikriteerit
Nöjdaktig 1
Studeranden behärskar alkohollagens viktifgaste saker som angår utskänkning. Hon kan rekommendera olika alkoholdrycker och dryckesblandningar i olika situationer
God 3
Studeranden kan rekommendera olika alkoholdrycker och dryckesblandningar i olika situationer
Berömlig 5
Studeranden kan prissätta alkoholdrycker och dryckesblandningar lönsamt. Hon kan anställa kompetenta personer för utskänkning enligt lagen. Känner till alkohollagen angående reklamsättning
Arviointimenetelmät
Aktivt deltagande i föreläsningar och praktiska övningar. Individuella arbetsprov och skriftiga tenter. Numerisk bedömning (0-5).