Ledning av restaurangföretag
Rakennetyyppi: | Opintokokonaisuus |
---|---|
Koodi: | RTS2200 |
Tyyppi: | Pakollinen / Ammattiopinnot |
OPS: | R-TR 2009 |
Taso: | Restonomi (AMK) |
Laajuus: | 19 op |
Vastuuopettaja: | Salomaa, Kirsi |
Opetuskieli: | Ruotsi |
Osaamistavoitteet
Du skaffar dig kännedom om strategisk ledning och utveckling av restaurangföretaget. Studierna ger dig förutsättningar att arbeta som förman och utvecklare på ett serviceföretag. Du tar hänsyn till samhällets etiska krav och kan analysera företagets miljöverkan. Du kan planera och förverkliga företagets operativa verksamhet. Du förstår utrymmenas betydelse för kundernas och personalens trivsel. Du kan uppgöra och analysera beräkningar som anknyter sig till affärsverksamhet och som utnyttjas vid beslutsfattande. Du kan också utnyttja företagets uppföljnings- och rapporteringssystem i operativ verksamhet.