Orderverksamhet
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
---|---|
Koodi: | RRS2104 |
Tyyppi: | Pakollinen valinnainen (vaihtoehtoinen) / Ammattiopinnot |
OPS: | R-TR 2009 |
Taso: | Restonomi (AMK) |
Opiskeluvuosi: | 2 (2010-2011) |
Laajuus: | 3 op |
Vastuuopettaja: | Vaahtoniemi, Saila |
Opetuskieli: | Ruotsi |
Osaamistavoitteet
Studeranden kan planera och verkställa order samt kan göra upp lösningsmodeller för olika situationer; behärskar försäljningssituationer, anskaffningar, beställningsprocesser och tar hänsyn till lönsamheten.
Opiskelijan työmäärä
Föreläsningar och undervisning 13h, praktiska övningar 26h, självstudier 19h, förberedning till temtamen 19h, tent 4h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Restaurang Service
Sisältö
Order som process; planering av produkter för order, processens genomförande , lönsamhetskalkylering.
Opiskelumateriaali
Strianese, A. 1997. Dining Room and Banquet Management. Delmer Publishers.
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Föreläsning, handledda övningar (projektarbeten). Om möjligt utomstående projekt.
Arviointikriteerit
Nöjaktig 1
Studeranden kan verkställa beställningen enligt orders
Good 3
Studeranden kan planera och verkställa olika tillställningar och kan diskutera med kunden om olika specialönskemål
Berömlig 5
Suteranden kan ta hänsyn till sådana faktorer som påverkar lönsamheten angående olika tillställningar. Studeranden kan vara flexibel och innovativ.
Arviointimenetelmät
Aktivt deltagande i föreläsningar och övningar. Portfolio samt tentamen. Numerisk bedömning (0-5).