Servering och tillredning av specialrätter
| Rakennetyyppi: | Opintojakso | 
|---|---|
| Koodi: | RRS2102 | 
| Tyyppi: | Pakollinen valinnainen (vaihtoehtoinen) / Ammattiopinnot | 
| OPS: | R-RB 2006 | 
| Taso: | Restonomi (AMK) | 
| Opiskeluvuosi: | 2 (2007-2008) | 
| Laajuus: | 4 op | 
| Vastuuopettaja: | Salomaa, Kirsi | 
| Opetuskieli: | Ruotsi | 
Toteutukset lukuvuonna 2007-2008
| Tot. | Opiskeluaika | Opettaja(t) | Kieli | Ilmoittautuminen | 
|---|---|---|---|---|
| 2 | 27.8.2007 – 26.10.2007 | Eliisa Lahola, Saila Vaahtoniemi | Ruotsi | 17.8.2007 – 7.9.2007 | 
Osaamistavoitteet
Den studerande lär sig hantera och använda special livsmedel samt lär sig behärska tillredning av mat i restaurangsalen.
Opiskelijan työmäärä
Studier tillsammans: 108 h (81 kök + 26 h salen)
- var av studier i arbetsodrningen: 39 h köksarbete + 13 h salsarbete
- var av självständiga studier: 42 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Matproduktion och hygien, Restaurangservice
Sisältö
Tillredning av maträtter av; vilt, djuphavsfisk, skal-och blötdjur, rom, gönsaker och frukter. Den studrande lär sit att i salen färdigställa maträtter såsom, flambering och tranchering.
Opiskelumateriaali
Sarataho-Leppänen, R. 1995. Erikoisruoat ja niiden tarjoilu. Helsinki. Restamark. 
Lehtinen, M. - Peltinen, H. - Talvinen, P. 1999 Handbok i matlagningen. Borgå. WSOY. 
Wileyasons, J. Professional restaurant service. Q12.
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Föreläsningar, övningar i grupp och enskilt, praktiska övningar, demonstrationer.
Arviointikriteerit
Berömligt 5
Studerande kan tillreda måltdishelheter av speciallivsmedel. Studerande kan beskriva vad det är som styr tillgången på fisk och vilt. 
Goda insikter 3
Studerande kan hantera och tillreda måltider av speciallivsmedel. 
Nöjaktiga insikter 1
Studerande kan hantera och tillreda måltider av speciallivsmedel enligt instruktioner.
Arviointimenetelmät
Aktiv närvaro (35 %), praktiska övningar (35 %) , kursuppgift 30 %. Vitsord (0-5)
