|  |  | Opiskeluvuosi |  | 
|---|
| Koodi | Nimi | 1 | 2 | 3 | 4 | OP | 
|---|
|  | 
| RHA10000 | GRUNDSTUDIER |  | 105 | 
| RHA11000 | Allmänna grundstudier |  | 48 | 
| RHA11100 | Orienterande studier |  | 3 | 
| YYY11101 | Opinnot ja tiedonhankinta | 1,5 |  |  |  |  | 
| YYY11102 | Etiikka | 1,5 |  |  |  |  | 
| RHA11200 | Företagsamhet och samhälle |  | 13,5 | 
| YYY11201 | Kansantalous | 1,5 |  |  |  |  | 
| YYY11202 | Yrittäjyys | 3 |  |  |  |  | 
| GGG11203 | Kvalitetsstyrningens grunder |  |  | 3 |  |  | 
| GGG11217 | Styrning av personalresurser |  | 3 |  |  |  | 
| RGG11207 | Ledning av serviceföretag |  |  | 3 |  |  | 
| RHA11300 | Språk och kommunikation |  | 25,5 | 
| YYY11303 | Tiedottava viestintä | 1,5 |  |  |  |  | 
| GGG11309 | Språk och påverkan |  |  | 3 |  |  | 
| YYY11311 | Kommunikation inom arbetslivet | 3 |  |  |  |  | 
| RYY11316 | Affärskommunikation | 4,5 |  |  |  |  | 
| RYY11324 | Professional English | 4,5 |  |  |  |  | 
| YYY11321 | Working English | 4,5 |  |  |  |  | 
| RHA11334 | Berufsprache Deutsch |  | 4,5 |  |  |  | 
| RHL11335 | Ranska, ravintola- ja majoitusalan ammattikieli |  | 4,5 |  |  |  | 
| RHA11400 | Databehandling |  | 4,5 | 
| YYY11401 | Tietojenkäsittelyn perusteet | 1,5 |  |  |  |  | 
| GGG11402 | Datanät |  | 3 |  |  |  | 
| RHA11500 | Matematik och naturvetenskap |  | 10,5 | 
| TTH11520 | Matematiikan kertauskurssi | 3 |  |  |  |  | 
| RYY11501 | Talousmatematiikan perusteet | 1,5 |  |  |  |  | 
| RGG11502 | Grunderna i statistik och forskningsmetodik |  | 1,5 |  |  |  | 
| RYY11507 | Mikrobiologia | 1,5 |  |  |  |  | 
| RGG11508 | Miljövård och arbetsomgivningens fysik |  | 3 |  |  |  | 
| RGG11509 | Grunderna i forskning |  |  | 1,5 |  |  | 
| RHA12000 | Yrkesinriktade grundstudier |  | 57 | 
| RHA12101 | Servicebranschens företagslagstiftning |  | 6 | 
| RGG12106 | Alkohollagstiftning | 1,5 |  |  |  |  | 
| RYY12107 | Yritysoikeus | 1,5 |  |  |  |  | 
| RGG12108 | Arbetsavtal inom servicebranschen |  | 3 |  |  |  | 
| RHA12200 | Restaurangservice |  | 4,5 | 
| RGG12203 | Salsbetjäning | 1,5 |  |  |  |  | 
| RGG12204 | Starka alkoholdrycker | 1,5 |  |  |  |  | 
| RGG12205 | Vinlära | 1,5 |  |  |  |  | 
| RHA12301 | Matservice |  | 3 | 
| RGG12307 | Matproduktion och näringslära | 3 |  |  |  |  | 
| RHA12400 | Turismtjänster |  | 7,5 | 
| RYY12403 | Matkailun toimintaympäristö | 4,5 |  |  |  |  | 
| RGG12404 | Turismbranschens nätsidor och bokningssystem | 3 |  |  |  |  | 
| RHA12601 | Hotellservice |  | 4,5 | 
| RYY12616 | Majoitusliike liiketoimintana | 1,5 |  |  |  |  | 
| RYY12402A | Varaus- ja vastaanottotoiminnot | 1,5 |  |  |  |  | 
| RGG12608 | Rengöring inom hotell | 1,5 |  |  |  |  | 
| RHA12701 | Marknadsföring av tjänster |  | 10,5 | 
| RGG12701 | Grunderna i marknadsföring | 3 |  |  |  |  | 
| RGG12705 | Planering och utveckling av affärsidéer |  | 1,5 |  |  |  | 
| RGG12703 | Marknadskommunikation |  | 3 |  |  |  | 
| RGG12704 | Marknadsundersökning |  |  | 3 |  |  | 
| RHA12801 | Serviceföretags ekonomiförvaltning |  | 10,5 | 
| RGG12801 | Täckningsbidrags- och lönsamhetsberäkning |  | 3 |  |  |  | 
| RGG12802 | Budgetering och ekonomiplanering |  | 3 |  |  |  | 
| RGG12803 | Grunderna i bokslut och beskattning |  |  | 4,5 |  |  | 
|  | 
| RHA20000 | INRIKTADE STUDIER |  | 30 | 
| RHA24001 | Inriktningsalternativet turism |  | 30 | 
| RHA24100 | Turismnäring |  | 15 | 
| RHA24101 | Turismens värld |  | 3 |  |  |  | 
| RHA24102 | Turismprodukt |  | 3 |  |  |  | 
| RHA24103 | Utveckling av turismprodukt |  | 3 |  |  |  | 
| RHA24104 | Upplevelseindustrin |  | 3 |  |  |  | 
| RHA24105 | Övningsarbete inom turism |  | 3 |  |  |  | 
| RHA24200 | Turismprojekt |  | 15 | 
| RHA24201 | Turismföretagande |  |  | 3 |  |  | 
| RHA24202 | Ledning av utvecklingsprojekt inom turismbranschen |  |  | 4,5 |  |  | 
| RHA24203 | Turismens sociologi och trender |  |  | 3 |  |  | 
| RHA24204 | Projektövning |  |  |  | 4,5 |  | 
| RHA25000 | Inriktningsalternativet restaurangservice |  | 30 | 
| RHA25100 | Fördjupade studier i mat och dryck |  | 15 | 
| RHA25101 | Fördjupade studier i matproduktion och servering av specialrätter |  | 4,5 |  |  |  | 
| RHA25102 | Mat som restaurangprodukt |  | 3 |  |  |  | 
| RHA25103 | Orderverksamhet |  | 3 |  |  |  | 
| RHA25104 | Logistik |  | 1,5 |  |  |  | 
| RHA25105 | Näringslära och sensorisk analys |  | 3 |  |  |  | 
| RHA25200 | Food and Beverage Management |  | 15 | 
| RHA25201 | Matkulturer, trender, kombination av mat och dryck |  |  | 4,5 |  |  | 
| RHA25202 | Utrymmes- och apparaturplanering |  |  | 3 |  |  | 
| RHA25203 | Ledning och planering av restaurang- och matservice |  |  | 4,5 |  |  | 
| RHA25204 | Operativt ledarskap i ett inkvarteringsföretag |  |  | 3 |  |  | 
| RHA20002 | Inriktad valfri modul |  | 15 | 
|  | 
| RHA30000 | FRITT VALBARA STUDIER |  | 15 |