VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Matkailu (R-MR) > 2012V > Vuosi 3 > Hankeharjoitus (ra) (RMS1303)

Hankeharjoitus (ra)

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: RMS1303
Tyyppi: Pakollinen / Ammattiopinnot
OPS: R-MR 2012V
Taso: Restonomi (AMK)
Opiskeluvuosi: 3 (2014-2015)
Laajuus: 5 op
Vastuuopettaja: Alamäki, Helena
Opetuskieli: Suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa soveltaa kaikkia aiemmin oppimiaan asioita matkailuhankkeen käytännön suunnittelussa, toteuttamisessa ja arvioinnissa. Keskeisenä oppimistavoitteena on, että opiskelija sisäistää kriittisen arvioinnin merkityksen hanketyöskentelyssä.

Opiskelijan työmäärä

Kokonaistyömäärä 135 h
Aloitusluennot 4 h
Ohjaavat luennot 8h
Ryhmätyö 119 h
Tulosten esittely 4 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Ravintolaelämysten tuottaminen

Sisältö

Tarvelähtöisen hankkeen toteuttaminen elinkeinon toimeksiantona. Hankesuunnitelman laatiminen sekä hankkeen suunnitelman mukainen toteuttaminen, Tulosten kriittinen arviointi hankesuunnitelman pohjalta.

Opiskelumateriaali

Ahonen, J. - Koskinen, T. - Romero, T. 2003. Opas liiketoimintasuunnitelman laatimiseen. Helsinki. Restamark.
- Rautiainen, M. 2001. Hotellin asiakasliikenne ja kannattavuus.
- Blackwell, E. 2004. How to prepare business plan.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Kokonaiskuvan hahmottaminen, henkilökohtainen/ryhmäkohtainen ohjaus, projektiopiskelu, yhteistoiminnallinen opiskelu, kirjoittamalla oppiminen, ongelmaperusteinen oppiminen.

Arviointikriteerit

Kiitettävä 5

Opiskelija osaa kriittisesti arvioida projektin toteutusta, vertailla tuloksia alkuperäiseen hankesuunnitelmaan sekä perustella lopputulokseen vaikuttaneita tekijöitä. Opiskelija osaa kokonaisvaltaisesti johtaa ja hallita projektityöskentely prosessia.


Hyvä 3

Osaa soveltaa osaamistaan hankkeen käytännön suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa sekä osaa käyttää hankkimaansa tietoa oikeassa tilanteessa. Ymmärtää hankekokonaisuuden osat ja niiden väliset suhteet.


Tyydyttävä 1

Tunnistaa projektityöskentelyn peruslähtökohdat sekä tunnistaa tarvelähtöisen projektin toteutusedellytykset. Opiskelija osaa toteuttaa hotelli-ja ravintolaelinkeinoon liittyvän hankkeen tietyssä toimintaympäristössä.

Arviointimenetelmät

Arvioinnissa käytetään numeerinen skaala (0-5). Arviointi tapahtuu toteutetun hankkeen pohjalta, opiskelija tekee kirjallisen Projektiraportin. Arvioinnissa keskeisessä roolissa on opiskelijan itsearviointi hankkeen toteutuksesta.


Takaisin