Hankeharjoitus (ra)
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
---|---|
Koodi: | RMS1303 |
Tyyppi: | Pakollinen / Ammattiopinnot |
OPS: | R-MR 2012V |
Taso: | Restonomi (AMK) |
Opiskeluvuosi: | 3 (2014-2015) |
Laajuus: | 5 op |
Vastuuopettaja: | Alamäki, Helena |
Opetuskieli: | Suomi |
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa soveltaa kaikkia aiemmin oppimiaan asioita matkailuhankkeen käytännön suunnittelussa, toteuttamisessa ja arvioinnissa. Keskeisenä oppimistavoitteena on, että opiskelija sisäistää kriittisen arvioinnin merkityksen hanketyöskentelyssä.
Opiskelijan työmäärä
Kokonaistyömäärä 135 h
Aloitusluennot 4 h
Ohjaavat luennot 8h
Ryhmätyö 119 h
Tulosten esittely 4 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Ravintolaelämysten tuottaminen
Sisältö
Tarvelähtöisen hankkeen toteuttaminen elinkeinon toimeksiantona. Hankesuunnitelman laatiminen sekä hankkeen suunnitelman mukainen toteuttaminen, Tulosten kriittinen arviointi hankesuunnitelman pohjalta.
Opiskelumateriaali
Ahonen, J. - Koskinen, T. - Romero, T. 2003. Opas liiketoimintasuunnitelman laatimiseen. Helsinki. Restamark.
- Rautiainen, M. 2001. Hotellin asiakasliikenne ja kannattavuus.
- Blackwell, E. 2004. How to prepare business plan.
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Kokonaiskuvan hahmottaminen, henkilökohtainen/ryhmäkohtainen ohjaus, projektiopiskelu, yhteistoiminnallinen opiskelu, kirjoittamalla oppiminen, ongelmaperusteinen oppiminen.
Arviointikriteerit
Kiitettävä 5
Opiskelija osaa kriittisesti arvioida projektin toteutusta, vertailla tuloksia alkuperäiseen hankesuunnitelmaan sekä perustella lopputulokseen vaikuttaneita tekijöitä. Opiskelija osaa kokonaisvaltaisesti johtaa ja hallita projektityöskentely prosessia.
Hyvä 3
Osaa soveltaa osaamistaan hankkeen käytännön suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa sekä osaa käyttää hankkimaansa tietoa oikeassa tilanteessa. Ymmärtää hankekokonaisuuden osat ja niiden väliset suhteet.
Tyydyttävä 1
Tunnistaa projektityöskentelyn peruslähtökohdat sekä tunnistaa tarvelähtöisen projektin toteutusedellytykset. Opiskelija osaa toteuttaa hotelli-ja ravintolaelinkeinoon liittyvän hankkeen tietyssä toimintaympäristössä.
Arviointimenetelmät
Arvioinnissa käytetään numeerinen skaala (0-5). Arviointi tapahtuu toteutetun hankkeen pohjalta, opiskelija tekee kirjallisen Projektiraportin. Arvioinnissa keskeisessä roolissa on opiskelijan itsearviointi hankkeen toteutuksesta.