Talousmatematiikan perusteet
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
---|---|
Koodi: | RMA0303 |
Tyyppi: | Pakollinen / Perusopinnot |
OPS: | R-MR 2012V |
Taso: | Restonomi (AMK) |
Opiskeluvuosi: | 1 (2012-2013) |
Laajuus: | 2 op |
Vastuuopettaja: | Peltola, Mikko |
Opetuskieli: | Suomi |
Toteutukset lukuvuonna 2012-2013
Tot. | Opiskeluaika | Opettaja(t) | Kieli | Ilmoittautuminen |
---|---|---|---|---|
4 | 24.8.2012 – 21.12.2012 | Tarja Launonen | Suomi | 13.8.2012 – 7.9.2012 |
5 | 29.10.2012 – 1.3.2013 | Mikko Peltola | Suomi | 8.10.2012 – 29.10.2012 |
Osaamistavoitteet
Opiskelija hallitsee matkailu- ja ravitsemisalalla käytännön tehtävissä ja esimiestyössä tarvittavat keskeiset matemaattiset menetelmät.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä 54 h, josta 26 h työjärjestyksen mukaista lähiopiskelua ja 28 h itsenäistä opiskelua.
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Hyväksytty lähtötasotesti tai suoritettu matematiikan kertauskurssi.
Sisältö
Prosenttilaskun sovellukset, palkkalaskut, laina ja korko, annoslaskenta huomioiden painohäviön ja valmistushävikin, arvonlisäverotuksen perusteet, hinnoittelun perusteet, valuuttalaskut.
Opiskelumateriaali
-Vuorenmaa, S. & Peltola, M. (2010). Annos ja asiakas. Ravitsemisalan matematiikkaa ja ammattilaskentaa. 4. uudistettu painos. Juva: WSOY.
-Lisä- ja harjoitusmateriaalit Moodlessa.
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot ja laskuharjoitukset.
Arviointikriteerit
Kiitettävä 5
Opiskelija hallitsee monipuolisesti ja varmasti matkailu- ja ravitsemisalan keskeiset matemaattiset menetelmät ja osaa tulkita ja vertailla saamiaan tuloksia perustellen. Opiskelija kykenee laajentamaan osaamistaan myös teoreettisesta kontekstista poikkeaviin tilanteisiin.
Hyvä 3
Opiskelija hallitsee matkailu- ja ravitsemisalan keskeiset matemaattiset menetelmät ja kykenee arvioimaan saamiaan tuloksia. Opiskelija osaa myös soveltaa keskeisiä menetelmiä eri tilanteissa.
Tyydyttävä 1
Opiskelija löytää oikean laskutavan keskeisimmissä matkailu- ja ravitsemisalan matemaattisissa tehtävissä. Hän tuntee keskeiset tehtävissä tarvittavat käsitteet.
Arviointimenetelmät
Kirjallinen koe. Annoskortit ja ruokalistahinnoittelu ravintolapalvelun ja ruokatuotannon tehtävään. Numeerinen arviointi (0-5).