Työvoimakustannusten hallinta
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
---|---|
Koodi: | RMS4101 |
Tyyppi: | Pakollinen / Ammattiopinnot |
OPS: | R-MR 2012 |
Taso: | Restonomi (AMK) |
Opiskeluvuosi: | 3 (2014-2015) |
Laajuus: | 4 op |
Vastuuopettaja: | Vaahtoniemi, Saila |
Opetuskieli: | Suomi |
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa suunnitella ja mitoittaa henkilöstön tarpeen eri tilanteissa kannattavasti. Opiskelija hallitsee hotelli- ja ravintola-alan työaikalait sekä osaa soveltaa niitä työvuorolistojen tekemisessä sekä palkkakustannuksien laskemisessa. Opiskelija osaa laskea sairasajan palkkoja.
Opiskelijan työmäärä
Luentoja ja ohjattuja harjoituksia 48, tentit 4h, itsenäisesti tehtäviä harjoituksia ja opiskelua 56h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Yritys ja työoikeus; Työoikeuden osio
Sisältö
Työaikalait ja palkkakustannusten laskeminen hotelli- ja ravintola-alalla. Miehityssuunnitelma. Erityiset työaikamuodot.
Opiskelumateriaali
Viimeisin työehtosopimus. Det nyaste Kollektiv avtal inom branschen. The newest Employment Contract .
Saarinen, M. 2008. Majoitus- ja ravitsemisalan työsuhdeasiat.
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Aktivoiva luento, ohjattu opetus, ohjatut harjoitustyöt.
Arviointikriteerit
Tyydyttävä 1
Opiskelija osaa tehdä työvuorolistat eri työaikajärjestelmissä sekä laskea peruspalkat sekä olosuhdelisät.
Hyvä 3
Opiskelija osaa tehdä työvuorolistat eri työaikajärjestelmissä sekä laskea peruspalkat sekä tavallisimmat lisät. Osaa tehdä työvuorolistat erikoistilanteissa kuten sairasajalla ja vuosilomilla. Osaa laskea osa-aikaisen työntekijän palkan.
Kiitettävä 5
Opiskelija osaa tehdä työvuorolistat eri työaikajärjestelmissä sekä laskea peruspalkat sekä tavallisimmat lisät. Osaa tehdä työvuorolistat erikoistilanteissa kuten sairasajalla ja vuosilomilla. Osaa laskea osa-aikaisen työntekijän palkan. Osaa laskea sairasajan ja vuosilomien vajaajaksojen palkat.
Arviointimenetelmät
Aktiivinen osallistuminen opetukseen, yksilölliset harjoitustyöt, tentti. Numeerinen arviointi (0-5).