Ranska 2 (B1)
| Rakennetyyppi: | Opintojakso |
|---|---|
| Koodi: | RMRP0438 |
| Tyyppi: | Pakollinen valinnainen (vaihtoehtoinen) / Perusopinnot |
| OPS: | R-MR 2012 |
| Taso: | Restonomi (AMK) |
| Opiskeluvuosi: | 2 (2013-2014) |
| Laajuus: | 4 op |
| Vastuuopettaja: | Piltti, Ulla |
| Opetuskieli: | Suomi |
Toteutukset lukuvuonna 2013-2014
| Tot. | Opiskeluaika | Opettaja(t) | Kieli | Ilmoittautuminen |
|---|---|---|---|---|
| 1 | 2.9.2013 – 20.12.2013 | Ulla Piltti | Suomi | 16.8.2013 – 13.9.2013 |
Osaamistavoitteet
Opiskelijan tavoitteena on ammatillisen kielitaidon kehittäminen. Opiskelija vahvistaa yleiskielen tuntemustaan ja oppii oman ammattialansa sanastoa selviytyäkseen työelämän viestintätilanteista.
Opiskelijan työmäärä
Yhteensä 108h; lähiopetus 52h, ohjatut tehtävät 24h, itsenäinen opiskelu 24h, suulliset ja kirjalliset testit 8h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Ranska A2 tai vastaava
Sisältö
Majoitus- ja ravitsemisalan asiakaspalvelutilanteet, Suomen esittely matkailumaana.
Opiskelumateriaali
Martikainen, T. & Lindgren O-P. 2010. Parfait 2. Helsinki. Otava
Hakulinen, L. & Sutinen, S. 2005. Chez Marianne 2. Helsnki. Finn Lectura
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Opetuskeskustelu, oppisisältöihin liittyvät suulliset ja kirjalliset harjoitukset, pari- ja ryhmätyöt, kotitehtävät.
Arviointikriteerit
Taitotaso 1: Opiskelija osaa ammattikielen perussanaston, pystyy käyttämään kieltä tyydyttävästi ja ymmärtää helppoa ammattitekstiä.
Taitotaso 3: Opiskelija hallitsee alan ammattikielen hyvin, selviytyy työelämän suullisista ja kirjallisista viestintätilanteista ja ymmärtää ammattitekstejä.
Taitotaso 5: Opiskelija hallitsee alan suullisen ja kirjallisen ammattikielen erinomaisesti, kommunikoi sujuvasti eri viestintätilanteissa ja ymmärtää alan tekstiä vaikeuksitta.
Arviointimenetelmät
Osallistuminen lähiopetukseen, tehtävät, kirjalliset ja suulliset testit. Numeerinen arviointi (0-5).
