VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Matkailu (R-MR) > 2011V > Vuosi 1 > Talousmatematiikan perusteet (RMA0303)

Talousmatematiikan perusteet

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: RMA0303
Tyyppi: Pakollinen / Perusopinnot
OPS: R-MR 2011V
Taso: Restonomi (AMK)
Opiskeluvuosi: 1 (2011-2012)
Laajuus: 2 op
Vastuuopettaja: Peltola, Mikko
Opetuskieli: Suomi

Toteutukset lukuvuonna 2011-2012

Tot.OpiskeluaikaOpettaja(t)KieliIlmoittautuminen
229.8.2011 – 30.12.2011Mikko PeltolaSuomi19.8.2011 – 9.9.2011
324.10.2011 – 2.3.2012Mikko PeltolaSuomi3.10.2011 – 30.10.2011

Osaamistavoitteet

Opiskelija hallitsee matkailu- ja ravitsemisalalla käytännön tehtävissä ja esimiestyössä tarvittavat keskeiset matemaattiset menetelmät.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä 54 h, josta 26 h työjärjestyksen mukaista lähiopiskelua ja 28 h itsenäistä opiskelua.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Hyväksytty lähtötasotesti tai suoritettu matematiikan kertauskurssi.

Sisältö

Prosenttilaskun sovellukset, palkkalaskut, laina ja korko, annoslaskenta huomioiden painohäviön ja valmistushävikin, arvonlisäverotuksen perusteet, hinnoittelun perusteet, valuuttalaskut.

Opiskelumateriaali

-Vuorenmaa, S. & Peltola, M. (2010). Annos ja asiakas. Ravitsemisalan matematiikkaa ja ammattilaskentaa. 4. uudistettu painos. Juva: WSOY.
-Lisä- ja harjoitusmateriaalit Moodlessa.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot ja laskuharjoitukset.

Arviointikriteerit

Kiitettävä 5

Opiskelija hallitsee monipuolisesti ja varmasti matkailu- ja ravitsemisalan keskeiset matemaattiset menetelmät ja osaa tulkita ja vertailla saamiaan tuloksia perustellen. Opiskelija kykenee laajentamaan osaamistaan myös teoreettisesta kontekstista poikkeaviin tilanteisiin.

Hyvä 3

Opiskelija hallitsee matkailu- ja ravitsemisalan keskeiset matemaattiset menetelmät ja kykenee arvioimaan saamiaan tuloksia. Opiskelija osaa myös soveltaa keskeisiä menetelmiä eri tilanteissa.

Tyydyttävä 1

Opiskelija löytää oikean laskutavan keskeisimmissä matkailu- ja ravitsemisalan matemaattisissa tehtävissä. Hän tuntee keskeiset tehtävissä tarvittavat käsitteet.

Arviointimenetelmät

Kirjallinen koe. Annoskortit ja ruokalistahinnoittelu ravintolapalvelun ja ruokatuotannon tehtävään. Numeerinen arviointi (0-5).


Takaisin