Talousmatematiikan perusteet
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
---|---|
Koodi: | RMA0303 |
Tyyppi: | Pakollinen / Perusopinnot |
OPS: | R-MR 2011 |
Taso: | Restonomi (AMK) |
Opiskeluvuosi: | 1 (2011-2012) |
Laajuus: | 2 op |
Vastuuopettaja: | Peltola, Mikko |
Opetuskieli: | Suomi |
Toteutukset lukuvuonna 2011-2012
Tot. | Opiskeluaika | Opettaja(t) | Kieli | Ilmoittautuminen |
---|---|---|---|---|
2 | 29.8.2011 – 30.12.2011 | Mikko Peltola | Suomi | 19.8.2011 – 9.9.2011 |
3 | 24.10.2011 – 2.3.2012 | Mikko Peltola | Suomi | 3.10.2011 – 30.10.2011 |
Osaamistavoitteet
Opiskelija hallitsee matkailu- ja ravitsemisalalla käytännön tehtävissä ja esimiestyössä tarvittavat keskeiset matemaattiset menetelmät.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä 54 h, josta 26 h työjärjestyksen mukaista lähiopiskelua ja 28 h itsenäistä opiskelua.
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Hyväksytty lähtötasotesti tai suoritettu matematiikan kertauskurssi.
Sisältö
Prosenttilaskun sovellukset, palkkalaskut, laina ja korko, annoslaskenta huomioiden painohäviön ja valmistushävikin, arvonlisäverotuksen perusteet, hinnoittelun perusteet, valuuttalaskut.
Opiskelumateriaali
-Vuorenmaa, S. & Peltola, M. (2010). Annos ja asiakas. Ravitsemisalan matematiikkaa ja ammattilaskentaa. 4. uudistettu painos. Juva: WSOY.
-Lisä- ja harjoitusmateriaalit Moodlessa.
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot ja laskuharjoitukset.
Arviointikriteerit
Kiitettävä 5
Opiskelija hallitsee monipuolisesti ja varmasti matkailu- ja ravitsemisalan keskeiset matemaattiset menetelmät ja osaa tulkita ja vertailla saamiaan tuloksia perustellen. Opiskelija kykenee laajentamaan osaamistaan myös teoreettisesta kontekstista poikkeaviin tilanteisiin.
Hyvä 3
Opiskelija hallitsee matkailu- ja ravitsemisalan keskeiset matemaattiset menetelmät ja kykenee arvioimaan saamiaan tuloksia. Opiskelija osaa myös soveltaa keskeisiä menetelmiä eri tilanteissa.
Tyydyttävä 1
Opiskelija löytää oikean laskutavan keskeisimmissä matkailu- ja ravitsemisalan matemaattisissa tehtävissä. Hän tuntee keskeiset tehtävissä tarvittavat käsitteet.
Arviointimenetelmät
Kirjallinen koe. Annoskortit ja ruokalistahinnoittelu ravintolapalvelun ja ruokatuotannon tehtävään. Numeerinen arviointi (0-5).