VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Matkailu (R-MR) > 2010V > Vuosi 1 > Talousmatematiikan perusteet (RMA0303)

Talousmatematiikan perusteet

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: RMA0303
Tyyppi: Pakollinen / Perusopinnot
OPS: R-MR 2010V
Taso: Restonomi (AMK)
Opiskeluvuosi: 1 (2010-2011)
Laajuus: 2 op
Vastuuopettaja: Peltola, Mikko
Opetuskieli: Suomi

Toteutukset lukuvuonna 2010-2011

Tot.OpiskeluaikaOpettaja(t)KieliIlmoittautuminen
125.10.2010 – 4.3.2011Mikko PeltolaSuomi4.10.2010 – 29.10.2010

Osaamistavoitteet

Opiskelija hallitsee matkailu- ja ravitsemisalalla käytännön tehtävissä ja esimiestyössä tarvittavat keskeiset matemaattiset menetelmät.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä 54 h, josta 26 h työjärjestyksen mukaista lähiopiskelua ja 28 h itsenäistä opiskelua.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Hyväksytty lähtötasotesti tai suoritettu matematiikan kertauskurssi.

Sisältö

Prosenttilaskun sovellukset, palkkalaskut, laina ja korko, annoslaskenta huomioiden painohäviön ja valmistushävikin, arvonlisäverotuksen perusteet, hinnoittelun perusteet, valuuttalaskut.

Opiskelumateriaali

-Vuorenmaa, S. & Peltola, M. (2010). Annos ja asiakas. Ravitsemisalan matematiikkaa ja ammattilaskentaa. 4. uudistettu painos. Juva: WSOY.
-Lisä- ja harjoitusmateriaalit Moodlessa.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot ja laskuharjoitukset.

Arviointikriteerit

Kiitettävä 5

Opiskelija hallitsee monipuolisesti ja varmasti matkailu- ja ravitsemisalan keskeiset matemaattiset menetelmät ja osaa tulkita ja vertailla saamiaan tuloksia perustellen. Opiskelija kykenee laajentamaan osaamistaan myös teoreettisesta kontekstista poikkeaviin tilanteisiin.

Hyvä 3

Opiskelija hallitsee matkailu- ja ravitsemisalan keskeiset matemaattiset menetelmät ja kykenee arvioimaan saamiaan tuloksia. Opiskelija osaa myös soveltaa keskeisiä menetelmiä eri tilanteissa.

Tyydyttävä 1

Opiskelija löytää oikean laskutavan keskeisimmissä matkailu- ja ravitsemisalan matemaattisissa tehtävissä. Hän tuntee keskeiset tehtävissä tarvittavat käsitteet.

Arviointimenetelmät

Kirjallinen koe. Annoskortit ja ruokalistahinnoittelu ravintolapalvelun ja ruokatuotannon tehtävään. Numeerinen arviointi (0-5).


Takaisin