Ravintolajuomat ja lainsäädäntö
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
---|---|
Koodi: | RHA0102 |
Tyyppi: | Pakollinen / Perusopinnot |
OPS: | R-MR 2010V |
Taso: | Restonomi (AMK) |
Opiskeluvuosi: | 1 (2010-2011) |
Laajuus: | 4 op |
Vastuuopettaja: | Vaahtoniemi, Saila |
Opetuskieli: | Suomi |
Toteutukset lukuvuonna 2010-2011
Tot. | Opiskeluaika | Opettaja(t) | Kieli | Ilmoittautuminen |
---|---|---|---|---|
6 | 30.8.2010 – 17.12.2010 | Saila Vaahtoniemi | Suomi | 20.8.2010 – 19.9.2010 |
7 | 28.4.2011 – 27.5.2011 | Saila Vaahtoniemi | Suomi | 15.2.2011 – 26.4.2011 |
Osaamistavoitteet
Opiskelija tuntee väkevät alkoholijuomat, osaa käyttää niitä erilaisiin juomasekoituksiin ja suositella asiakkaille. Hän hallitsee juomien tarjoiluun liittyvän alkoholilain ja asetuksen sekä osaa soveltaa niitä työssään.
Opiskelijan työmäärä
Luennot 32h, itsenäinen työskentely, kirjallisuuden lukeminen , tentti 8h.
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
ei
Sisältö
Alkoholijuomat ja lait; ravintolassa myytävien alkoholijuomien tuntemus ja niiden käyttömahdollisuudet, alkoholijuomien anniskelulaki.
Opiskelumateriaali
- Nutley, J. 1996. Cocktails and bar drinks. London. Hodder&Stought
on.
- Kaukinen,M., Nylund,M., Siikala,P.1991.Alkoholijuomien käsikirja 2. Helsinki.Ravintoloitsijain Liiton Kustannus Oy.
- Durkan,A., Cousins,J.2004. The beverage Book. Bristol. Hodder et. Stoughton.
- Laurin,U.1996. Allt om drycker. Stockholm. Sellin&PartnerBok och ide.
-Valvira.Viimeisin painos.Alkoholiasiat ravintolassa, Alkoholärenden i restaurangverksamheten, Alcolhol Issues in Licensed premises.Helsinki.
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot ,ohjatut käytännön harjoitukset sekä ryhmätyöt , itsenäinen työskentely, kirjallisuuden lukeminen , tentti .
Arviointikriteerit
Tyydyttävä 1
Halitsee alkoholilain tärkeimmät anniskeluun liittyävt asiat. Tietää eri alkoholijuomatyypit ja osaa tarkoituksenmukaisesti suositella alkoholijuomia ja juomasekoituksia eri tilanteisiin.
Hyvä 3
Osaa tarkoituksenmukaisesti suositella alkoholijuomia eri tilanteisiin.
Kiitettävä 5
Opiskelija osaa hinnoitella alkoholijuomat ja juomasekoitukset kannattavasti.Osaa palkata pätevät henkilöt anniskeluun alkoholilainmukaisesti. Tuntee lait alkoholijuominen mainonnassa
Arviointimenetelmät
Aktiivinen osallistuminen luennoille ja käytännön harjoitustöihin. Yksilölliset työnäytteet sekä kirjalliset tentit. Numeerinen arviointi (0-5).