Ravintolapalvelu
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
---|---|
Koodi: | RHA0101 |
Tyyppi: | Pakollinen / Perusopinnot |
OPS: | R-MR 2010 |
Taso: | Restonomi (AMK) |
Opiskeluvuosi: | 1 (2010-2011) |
Laajuus: | 5 op |
Vastuuopettaja: | Vaahtoniemi, Saila |
Opetuskieli: | Suomi |
Toteutukset lukuvuonna 2010-2011
Tot. | Opiskeluaika | Opettaja(t) | Kieli | Ilmoittautuminen |
---|---|---|---|---|
6 | 3.1.2011 – 29.4.2011 | Saila Vaahtoniemi | Suomi | 7.12.2010 – 9.1.2011 |
Osaamistavoitteet
Opiskelija hallitsee teknisen työn ravintolassa ja tuntee myytävät viinit; laatuluokitukset, etikettikielen ja tuotteeseen liittyvät ominaisuudet ja osaa soveltaa niitä myyntityössä. Opiskelija ymmärtää asiakaspalvelun laadun merkityksen kannattavuudelle ja hallitsee asiakaslähtöisen ajattelun.
Opiskelijan työmäärä
monimuoto:
Ohjattu opetus ja luennot 40h,itsenäinen opiskelu ja tenttiin valmistautuminen, itsenäinen työskentely, tentit 90h ja työkokeet 6h.
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
ei
Sisältö
Ravintolan perustoiminnot ja organisaatio sekä asiakaspalvelun perusteet, mietojen viinien valmistus sekä tärkeimmät viiniä tuottavat maat ja niiden laatuluokitukset.
Opiskelumateriaali
Karhu, H. 1991. Helsinki Yliopistopaino. Q11 Serveringslära.
Kaukinen, M. - Nylund, M.- Siikala, P. 1998. Alkoholijuomien käsikirja 1.
Fuller, J. 1992 Modern restaurant service. Food and beverage service. Cheltenham. Stanley Thomes.
Grönroos, C.Palvelujen johtaminen ja markkinonti 2009. WS Bookwell OY
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot, käytännön harjoittelu oppituntien aikana sekä muualla, harjoitustöiden ja ryhmätöiden tekeminen.
Arviointikriteerit
Tyytdyttävä 1
Opiskelija osaa organisoida tarjoilun perustoiminnot. Hän ymmärtää hyvän asiakaspalvelun merkityksen toiiminnalle.
Hyvä 3
Opiskelija osaa suunnitella ja organisoida ravintolan perutoiminnot. Hän osaa suositella ruuille erilaisia juomia.
Seuraa palvelutiolanteita.
Kiitettävä 5
Opiilas osaa suuniitella ja organisoida ravintolan toiminnat ja tarjoitavat kannattavuuden huomioiden. osaa mitoittaa henkilöstön määrän palvlutilanteiden tarpeen mukaan
Arviointimenetelmät
Vaatimuksena osallistuminen luennoille, tunnilla tehtäviin ohjattuihin harjoitustöihin; työkokeet sekä kirjalliset kokeet. Lisäksi opiskelija suorittaa 20h salityötä majoitus- ja ravitsemisalan yrityksessä, jossa on anniskeluoikeudet. Numeerinen arviointi (0-5).