VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Matkailu (R-MR) > 2008 > Vuosi 1 > Ravintolajuomat ja lainsäädäntö (RHA0102)

Ravintolajuomat ja lainsäädäntö

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: RHA0102
Tyyppi: Pakollinen / Perusopinnot
OPS: R-MR 2008
Taso: Restonomi (AMK)
Opiskeluvuosi: 1 (2008-2009)
Laajuus: 4 op
Vastuuopettaja: Vaahtoniemi, Saila
Opetuskieli: Suomi

Toteutukset lukuvuonna 2008-2009

Tot.OpiskeluaikaOpettaja(t)KieliIlmoittautuminen
425.8.2008 – 20.12.2008Saila VaahtoniemiSuomi15.8.2008 – 7.9.2008

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee väkevät alkoholijuomat, osaa käyttää niitä erilaisiin juomasekoituksiin ja suositella asiakkaille. Hän hallitsee juomien tarjoiluun liittyvän alkoholilain ja asetuksen sekä osaa soveltaa niitä työssään.

Opiskelijan työmäärä

Luennot 32h, itsenäinen työskentely, kirjallisuuden lukeminen , tentti 8h.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

ei

Sisältö

Alkoholijuomat ja lait; ravintolassa myytävien alkoholijuomien tuntemus ja niiden käyttömahdollisuudet, alkoholijuomien anniskelulaki.

Opiskelumateriaali

- Nutley, J. 1996. Cocktails and bar drinks. London. Hodder&Stought
on.
- Kaukinen,M., Nylund,M., Siikala,P.1991.Alkoholijuomien käsikirja 2. Helsinki.Ravintoloitsijain Liiton Kustannus Oy.
- Durkan,A., Cousins,J.2004. The beverage Book. Bristol. Hodder et. Stoughton.
- Laurin,U.1996. Allt om drycker. Stockholm. Sellin&PartnerBok och ide.
-Valvira.Viimeisin painos.Alkoholiasiat ravintolassa, Alkoholärenden i restaurangverksamheten, Alcolhol Issues in Licensed premises.Helsinki.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot ,ohjatut käytännön harjoitukset sekä ryhmätyöt , itsenäinen työskentely, kirjallisuuden lukeminen , tentti .

Arviointikriteerit

Tyydyttävä 1

Halitsee alkoholilain tärkeimmät anniskeluun liittyävt asiat. Tietää eri alkoholijuomatyypit ja osaa tarkoituksenmukaisesti suositella alkoholijuomia ja juomasekoituksia eri tilanteisiin.

Hyvä 3
Osaa tarkoituksenmukaisesti suositella alkoholijuomia eri tilanteisiin.

Kiitettävä 5
Opiskelija osaa hinnoitella alkoholijuomat ja juomasekoitukset kannattavasti.Osaa palkata pätevät henkilöt anniskeluun alkoholilainmukaisesti. Tuntee lait alkoholijuominen mainonnassa

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen luennoille ja käytännön harjoitustöihin. Yksilölliset työnäytteet sekä kirjalliset tentit. Numeerinen arviointi (0-5).


Takaisin