VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Hotelli- ja ravintola-ala (R-HR) > 2006V > Vuosi 2 > Erikoisruokien valmistus ja tarjoilu (RHS2102)

Erikoisruokien valmistus ja tarjoilu

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: RHS2102
Tyyppi: Pakollinen valinnainen (vaihtoehtoinen) / Ammattiopinnot
OPS: R-HR 2006V
Taso: Restonomi (AMK)
Opiskeluvuosi: 2 (2007-2008)
Laajuus: 4 op
Vastuuopettaja: Salomaa, Kirsi
Opetuskieli: Suomi

Toteutukset lukuvuonna 2007-2008

Tot.OpiskeluaikaOpettaja(t)KieliIlmoittautuminen
327.8.2007 – 21.12.2007Eliisa Lahola, Saila VaahtoniemiSuomi17.8.2007 – 7.9.2007

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa käsitellä ja käyttää erikoiselintarvikkeita sekä hallitsee saliruuanvalmistuksen. Osaa kattaa erilaisille erikoisruuille ja hallitsee niiden tarjoilun. Pystyy käyttämään tuotteita hyväksi ravintolan myynnin edistämiseksi esim. teemaviikkojen avulla

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä: 108 h (81 keittiö + 26 sali)
- mistä työjärjesttyksessä olevaa opiskelua: 39 h keittiössä + 13 salissa
- mistä itsenäistä opiskelua: 42 h

Monimuoto
Keittiö: Lähiopetus 24 h, itsenäistä työskentelyä 57 h
Sali: Lähiopetus 8h, itsenäinen työskentely ja arvioitava työ 19h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Ruokatuotanto ja hygienia, Ravintolapalvelu

Sisältö

Opiskelija osaa valmistaa ravintolasalissa tarjottavia ruokia; liekitys, paloittelu, sekoitus, tuntee erikoisruuat ja osaa kattaa ja tarjoilla ne oikeaoppisesti. Riistan, syvänmerenkalojen, äyriäisten, nilviäisten, mädin, erikoisvihannesten, erikoishedelmien käsittely ja niistä valmistettavat ruokalajit.

Opiskelumateriaali

Sarataho-Leppänen, R. 1995. Erikoisruoat ja niiden tarjoilu. Helsinki. Restamark.

Lehtinen, M. - Peltinen, H. - Talvinen, P. 1999. Handbok i matlagningen. Borgå. WSOY.

Wileyasons, J. Professional restaurant service. Q12.

Wright, J & Treuille, E. (2004). Keittotaidon akatemia. WSOY.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot, yksilö- ja ryhmätyöt, käytännön harjoitukset, demonstraatiot.

Arviointikriteerit

Kiitettävä 5

Opiskelija osaa suunnitella ja valmistaa ateriakokonaisuuksia erikoiselintarvikkeista. Opiskelija osaa selvittää riistan ja kalan saatavuuden lainalaisuudet.

Tarjoilu. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa erikoisruokia hyväksikäyttäen erilaisia teemaviikkoja/iltoja ravintolaan.

Hyvä 3

Opiskelija osaa käsitellä ja valmistaa erikoiselintarvikkeista aterioita.

Tarjoilu: Opiskelija hallitsee saliruuanvalmistuksen ja pystyy olemaan asiakkaan kanssa vuorovaikutuksessa koskien erityistoivomuksia. Hän osaa suositella sopivia juomia eri ruuille.

Tyydyttävä 1

Osaa käsitellä ja valmistaa erikoiselintarvikkeista aterioita ohjeiden mukaan.

Tarjoilu: Opiskelija tuntee erikoisruokailuvälineet ja osaa tehdä erikoisruokien kattaukset.
Opiskelija hallitsee erikoisruokien tarjoilutavat. Hän pystyy tarvittaessa opastamaan asiakasta erikoisruokailuvälineiden käytössä.

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen (35 %) , käytännön harjoitukset (35 %), kurssitehtävä (30 %). Numeerinen arviointi (0-5).


Takaisin