VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Hotelli- ja ravintola-ala (R-HR) > 2006V > Vuosi 2 > Matkailualan saksa (B1) (RHP0316)

Matkailualan saksa (B1)

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: RHP0316
Tyyppi: Pakollinen valinnainen (vaihtoehtoinen) / Perusopinnot
OPS: R-HR 2006V
Taso: Restonomi (AMK)
Opiskeluvuosi: 2 (2007-2008)
Laajuus: 4 op
Vastuuopettaja: Tuomaala, Pirkko
Opetuskieli: Suomi

Toteutukset lukuvuonna 2007-2008

Tot.OpiskeluaikaOpettaja(t)KieliIlmoittautuminen
129.10.2007 – 7.3.2008Sören GranlundSuomi8.10.2007 – 2.11.2007

Osaamistavoitteet

Opiskelijan tavoitteena on ammatillisen kielitaidon kehittäminen. Hän syventää kielitaitoaan ja kehittää kykyään viestiä erilaisissa ammatillisissa. Tiedolliset tavoitteet: Opiskelija vahvistaa yleiskielen tuntemustaan ja oppii ammattialansa sanastoa selviytyäkseen työelämän viestintätilanteista Asenteelliset tavoitteet: Hänellä on myönteinen asenne saksan kieleen, sen oppimiseen ja saksankielisiin kulttuureihin. Taidolliset tavoitteet: Opiskelija ymmärtää ja osaa tuottaa normaalitempoista puhetta. Hän pystyy lukemaan ja tuottamaan helpohkoa ammattitekstiä.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä 108 h: lähiopetus 52 h, itsenäinen opiskelu 53 h, suullinen ja kirjallinen tentti 3 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Saksa A2 tai vastaava

Sisältö

Majoitus- ja ravitsemisalan asiakaspalvelutilanteet, Suomen esittely matkailumaana, asiakkaan valituksen käsittely, oheispalvelut, asiakastyytyväisyyden selvitys.

Opiskelumateriaali

Opettajan ilmoittama materiaali.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Opetuskeskustelut, harjoitukset, pari- ja ryhmätyöt, tehtävät.

Arviointikriteerit

1 = opiskelija osaa ammattikielen perussanaston, pystyy käyttämään kieltä tyydyttävästi ja ymmärtää helppoa ammattitekstiä
3 = opiskelija hallitsee alan ammattikielen hyvin, selviytyy työelämän suullisista ja kirjallisista viestintätilanteista ja ymmärtää ammattitekstejä
5 = opiskelija hallitsee alan suullisen ja kirjallisen ammattikielen erinomaisesti, kommunikoi sujuvasti eri viestintätilanteissa ja ymmärtää alan tekstiä vaikeuksitta

Arviointimenetelmät

Aktiivisuus kurssilla, tentti, lokikirja, suullinen ryhmätentti, opiskelijan itsearviointi. Numeerinen arviointi (0-5).


Takaisin