Matkailualan saksa (B1)
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
---|---|
Koodi: | RHP0316 |
Tyyppi: | Pakollinen valinnainen (vaihtoehtoinen) / Perusopinnot |
OPS: | R-HR 2006V |
Taso: | Restonomi (AMK) |
Opiskeluvuosi: | 2 (2007-2008) |
Laajuus: | 4 op |
Vastuuopettaja: | Tuomaala, Pirkko |
Opetuskieli: | Suomi |
Toteutukset lukuvuonna 2007-2008
Tot. | Opiskeluaika | Opettaja(t) | Kieli | Ilmoittautuminen |
---|---|---|---|---|
1 | 29.10.2007 – 7.3.2008 | Sören Granlund | Suomi | 8.10.2007 – 2.11.2007 |
Osaamistavoitteet
Opiskelijan tavoitteena on ammatillisen kielitaidon kehittäminen. Hän syventää kielitaitoaan ja kehittää kykyään viestiä erilaisissa ammatillisissa. Tiedolliset tavoitteet: Opiskelija vahvistaa yleiskielen tuntemustaan ja oppii ammattialansa sanastoa selviytyäkseen työelämän viestintätilanteista Asenteelliset tavoitteet: Hänellä on myönteinen asenne saksan kieleen, sen oppimiseen ja saksankielisiin kulttuureihin. Taidolliset tavoitteet: Opiskelija ymmärtää ja osaa tuottaa normaalitempoista puhetta. Hän pystyy lukemaan ja tuottamaan helpohkoa ammattitekstiä.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä 108 h: lähiopetus 52 h, itsenäinen opiskelu 53 h, suullinen ja kirjallinen tentti 3 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Saksa A2 tai vastaava
Sisältö
Majoitus- ja ravitsemisalan asiakaspalvelutilanteet, Suomen esittely matkailumaana, asiakkaan valituksen käsittely, oheispalvelut, asiakastyytyväisyyden selvitys.
Opiskelumateriaali
Opettajan ilmoittama materiaali.
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Opetuskeskustelut, harjoitukset, pari- ja ryhmätyöt, tehtävät.
Arviointikriteerit
1 = opiskelija osaa ammattikielen perussanaston, pystyy käyttämään kieltä tyydyttävästi ja ymmärtää helppoa ammattitekstiä
3 = opiskelija hallitsee alan ammattikielen hyvin, selviytyy työelämän suullisista ja kirjallisista viestintätilanteista ja ymmärtää ammattitekstejä
5 = opiskelija hallitsee alan suullisen ja kirjallisen ammattikielen erinomaisesti, kommunikoi sujuvasti eri viestintätilanteissa ja ymmärtää alan tekstiä vaikeuksitta
Arviointimenetelmät
Aktiivisuus kurssilla, tentti, lokikirja, suullinen ryhmätentti, opiskelijan itsearviointi. Numeerinen arviointi (0-5).