VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Hotelli- ja ravintola-ala (R-HR) > 2005V > Vuosi 2 > Matkailuyrittäjyys (RHS1201)

Matkailuyrittäjyys

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: RHS1201
Tyyppi: Pakollinen / Ammattiopinnot
OPS: R-HR 2005V
Taso: Restonomi (AMK)
Opiskeluvuosi: 2 (2006-2007)
Laajuus: 3 op
Vastuuopettaja: Malin, Timo
Opetuskieli: Suomi

Toteutukset lukuvuonna 2006-2007

Tot.OpiskeluaikaOpettaja(t)KieliIlmoittautuminen
130.10.2006 – 4.5.2007Peter SmedsSuomi9.10.2006 – 5.11.2006
212.3.2007 – 4.5.2007Peter SmedsSuomi19.2.2007 – 18.3.2007

Osaamistavoitteet

Opiskelija sisäistää matkailuyrittäjän arkeen liittyvät uhat ja mahdollisuudet. Opiskelija pystyy tunnistamaan ja analysoimaan sekä arvioimaan niitä avaintekijöitä, jotka vaikuttavat yrityksen menestykseen.

Opiskelijan työmäärä

Opiskelijan työmäärä on 81 h.
- mistä luokassa järjestettävää opetusta 25 h
- mistä virtuaaliluentoja ja ohjeistusta 15 h
- mistä itsenäistä opiskelua 27 h
- mistä ryhmätyöskentelyä 14 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Toisen vuoden matkailun suuntautumisvaihtoehton opintojaksot

Sisältö

Yrittäjyyden lähtökohdat ja toimintaedellytykset. Matkailuyrityksen menestymisen avaintekijät - ainutlaatuisuuden ydinosaaminen. Alihankkijat. Tausta- ja tilastotietojen lähteet ja käyttö. Yrityksen rahoitus.

Opiskelumateriaali

- Rouhiainen, U-M. 2005. Matkailuyrittäjän maamme-kirja. Helsinki. Edita
- Pesonen, I. - Mönkkönen, T. - Hokkanen, T. 2000. Menestyvä matkailuyritys. Helsinki. Oy Edita Ab.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Kokonaiskuvan hahmottaminen, aktivoiva kysely, aktivoiva luento, opetuskeskustelu, kirjoittamalla oppiminen, oppimistehtävät, porinaryhmät, kumuloituva ryhmä, case-harjoitukset, tietokoneavusteinen opiskelu, ekskursiot.

Arviointikriteerit

kiitettävä 5
Osaa analysoida omia henkisiä edellytyksiä ryhtyä yrittäjäksi ja yrityksen perustamisen edellytyksiä. Tunnistaa matkailualan yritysten kriittisä tekijöitä.
Hyvä 3
tunnistaa erilaiset riskit ja mahdollisuudet yrittämisessä. Osaa soveltaa yrityksen perustamisen kaavioita omaan yritysideaansa.
Tyydyttävä 1
Tunnistaa yrittämisen lähtökohdat sekä omassa yritysideassa että olemassa olevassa yrityksessä.

Arviointimenetelmät

Arvioinnissa käytetään numeerinen skaala (0-5).
Oppija osoittaa osaamisensa aktiivisella osallistumisella, esseellä, tiimityönä tehtävillä työnäytteillä sekä yksilöllisillä työnäytteillä. Arviointi tapahtuu myös matkailuyrityksen liiketoiminta-analyysi tehtävän kirjallisen raportin ja esityksen perusteella. Arvioinnissa käytetään myös vertaisarviointia.


Takaisin