VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Hotelli- ja ravintola-ala (R-HR) > 2005 > Vuosi 1 > Kansantalous (RHP0201)

Kansantalous

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: RHP0201
Tyyppi: Pakollinen / Perusopinnot
OPS: R-HR 2005
Taso: Restonomi (AMK)
Opiskeluvuosi: 1 (2005-2006)
Laajuus: 2 op
Vastuuopettaja: Martin, Elina
Opetuskieli: Suomi

Toteutukset lukuvuonna 2005-2006

Tot.OpiskeluaikaOpettaja(t)KieliIlmoittautuminen
12.1.2006 – 28.4.2006Jukka PaldaniusSuomi5.12.2005 – 2.1.2006
26.3.2006 – 28.4.2006Jukka PaldaniusSuomi13.2.2006 – 12.3.2006

Osaamistavoitteet

Opiskelija omaksuu kansantalouden keskeisimmät käsitteet ja ymmärtää kansantalouden toiminnan keskeiset lainalaisuudet ja perusperiaatteet.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä: 54 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 26 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 28 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Sisältö

Kansantalouden keskeisimmät käsitteet, Suomen kansantalouden rakenne, suhdanteet ja talouspolitiikka.

Opiskelumateriaali

- Vartia, P. & Ylä-Anttila, R. 2003. Kansantalous 2028. Helsinki ETLA (B204).
- Koskela, M. & Rousu, A. 2002. Kansantalous tutuksi. Helsinki. WSOY.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot ja harjoitukset.

Arviointikriteerit

5. Opiskelija osaa käyttää keskeisiä teorioita, käsitteitä ja menetelmiä johdonmukaisesti erilaisissa tilanteissa, käyttää tiedonhaun eri tekniikoita, käyttää itsenäisesti erilaisia ongelman-ratkaisumenetelmiä, toimia erilaisissa ryhmissä tavoitteellisesti ja tilannetietoisesti ja soveltaa alan ammattieettisiä periaatteita.
3. Opiskelija osaa käyttää keskeisiä käsitteitä yksittäisissä tilanteissa ja tehtävissä sekä ymmärtää menetelmien taustalla olevat teoreettiset lähtökohdat, käyttää alan keskeisiä tiedonlähteitä ja tietokantoja, käyttää opintojaksoilla käsiteltyjä ongelmanratkaisumenetelmiä, toimia erilaisissa ryhmissä ja ymmärtää alan arvoja ja ammatti-eettisiä periaatteita.
1. Opiskelija osaa tunnistaa ja ymmärtää keskeiset teoriat, periaatteet ja menetelmät, ohjattuna etsiä tietoa eri tiedonlähteistä, käyttää opintojaksoilla käsiteltyjä ongelmanratkaisumenetelmiä ohjatusti sekä nimetä alansa arvot ja ammattieettiset periaatteet

Arviointimenetelmät

Tentti sekä palautettavat harjoitukset. Numeerinen arviointi (0-5).


Takaisin