VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Hotelli- ja ravintola-ala (R-HR) > 2005 > Vuosi 1 > Majoitusliikkeen kannattavuuden suunnittelu (RHA0403)

Majoitusliikkeen kannattavuuden suunnittelu

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: RHA0403
Tyyppi: Pakollinen / Ammattiopinnot
OPS: R-HR 2005
Taso: Restonomi (AMK)
Opiskeluvuosi: 1 (2005-2006)
Laajuus: 3 op
Vastuuopettaja: Martin, Elina
Opetuskieli: Suomi

Toteutukset lukuvuonna 2005-2006

Tot.OpiskeluaikaOpettaja(t)KieliIlmoittautuminen
12.1.2006 – 16.6.2006Claus NorrgrannSuomi5.12.2005 – 2.1.2006
26.3.2006 – 24.5.2006Claus NorrgrannSuomi13.2.2006 – 12.3.2006

Osaamistavoitteet

Opiskelija saa kokonaiskäsityksen majoitusliikkeen johtamisesta kannattavasti nykyaikaisilla myyntimenetelmillä.

Sisältö

Majoitusmyynnin budjetoinnin perusteet, majoitustoiminnan tuottavuuden parantaminen, tuottavuuden ja tehokkuuden tunnusluvut, hinnoittelu huonemyynnissä, myynti- ja jakelukanavat, Revenue- ja Yield Management –ajattelu.

Opiskelumateriaali

Opettajan ilmoittama materiaali.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset.

Arviointikriteerit

5 – Opiskelija hallitsee majoitusliikkeen budjetoinnin perusteet, tehokkuuden tunnusluvut ja liiketoiminnan tuottavuuden parantamiseen liittyvien Revenue- ja Yield Management menetelmien käytön. Opiskelija hallitsee huonehinnoittelun perusteet ja myynti- ja jakelukanavien merkityksen majoitusliikkeen toiminnalle.
3 – Opiskelija ymmärtää majoitusliikkeen budjetoinnin perusteet, tunnusluvut ja nykyaikaiset kannattavuuden suunnitteluun liittyvät myyntimenetelmät. Opiskelija ymmärtää huonehinnoittelun perusrakenteen ja tunnistaa myynti- ja jakelukanavien merkityksen yritykselle.
1 – Opiskelija tunnistaa majoitusliikkeen johtamiseen liittyviä toimintoja, tunnuslukuja ja myynti- ja jakelukanavia.

Arviointimenetelmät

Harjoitustehtävät ja tentti. Numeerinen arviointi (0-5).


Takaisin