VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Ympäristöteknologia (I-YT) > 2010 > Vuosi 4 > Elinympäristön seuranta (IYTS2301)

Elinympäristön seuranta

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: IYTS2301
Tyyppi: Pakollinen valinnainen (vaihtoehtoinen) / Ammattiopinnot
OPS: I-YT 2010
Taso: Insinööri (AMK)
Opiskeluvuosi: 4 (2013-2014)
Laajuus: 2 op
Vastuuopettaja: Honkanen, Vesa-Matti
Opetuskieli: Suomi

Toteutukset lukuvuonna 2013-2014

Tot.Ryhmä(t)OpiskeluaikaOpettaja(t)KieliIlmoittautuminen
1I-YT-4N2.9.2013 – 2.11.2013Toni LustilaSuomi16.8.2013 – 13.9.2013

Osaamistavoitteet

Opiskelija on perehtynyt alan tietojärjestelmiin, suunnittelijan rooliin ja tuntee elinympäristön seurannan osa-alueet. Opiskelija osaa ympäristönkäytön tehtävissä laatia ratkaisuja laaja-alaisesta vuorovaikutteisesta näkökulmasta. Opiskelija on perehtynyt ympäristön kehityslinjan ohjauksen tavoitteisiin ja tuntee hyvän ympäristön laatutekijät.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä: 54 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 28 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 26 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Perus- ja ammatiopinnot

Sisältö

Elinympäristön seurannan lainsäädännölliset tavoitteet, seurannassa tarkasteltavat osatekijät, työskentelymallit ja tietolähteet; ympäristön muutoksen sosiaaliset ulottuvuudet; elinympäristön laatu; eri ympäristötekijöiden vuorovaikutus; suunnittelijan rooli ja suunnittelukommunikaatio; yhdyskuntasuunnittelun kehityslinja, liikenteen strategiat, luontotekijät ja kestävä maankäyttö.

Opiskelumateriaali

Strandell, C., Strandell, A., Suomen ympäristö 545, Elinympäristön seurannan kehittäminen. Opintojakson alussa annettava materiaali ja aihepiiriin liittyvät tietolähteet ja suunnitelmat.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot 20 h, tutkielmat ja selvitykset 8 h, oppimispäiväkirja 26 h.

Arviointikriteerit

Kiitettävä
Oppija osoittaa kehityskykyisyyttä, hallitsee oppijakson vaatimukset ja sisällön sekä osaa kiitettävästi soveltaa jakson aikana hankkimaansa osaamista itsenäisessä työskentelyssä. Oppija on suorittanut annetussa aikataulussa kaikki vaadittavat osasuoritukset.
Hyvä
Oppija osoittaa pääosin hallitsevansa opintojakson vaatimukset ja sisällön sekä kykenee hyvin soveltamaan jakson aikana oppimaansa ohjatussa työskentelyssä. Oppija on suorittanut tavoitteellisesti kaikki vaadittavat osasuoritukset.
Tyydyttävä
Oppija osoittaa perehtyneensä oppijakson vaatimuksiin ja sisältöön sekä kyke¬nee avustettuna soveltamaan tyydyttävästi jakson aikana oppimaansa. Oppija on suorittanut hyväksyttävästi kaikki vaadittavat kurssisuoritukset.
Hylätty
Oppija ei kykene osoittamaan riittävää perehtyneisyyttä oppijakson vaatimuksiin eikä sisältöön eikä kykene soveltamaan jakson aikana oppimaansa eikä arvi¬oin¬tia annettaessa omaa riittäviä valmiuksia edetä aihealueen opinnoissa.

Arviointimenetelmät

Oppimispäiväkirja, kirjalliset tutkielmat ja selvitykset 50%. Aktiivinen osallistuminen, ryhmätyötaidot ja tulosten julkinen esittäminen sekä kirjallinen koe 50%. Numeerinen arviointi.


Takaisin