VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Ympäristöteknologia (I-YT) > 2010 > Vuosi 3 > Ympäristökäytön ohjaus (IYTS2201)

Ympäristökäytön ohjaus

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: IYTS2201
Tyyppi: Pakollinen valinnainen (vaihtoehtoinen) / Ammattiopinnot
OPS: I-YT 2010
Taso: Insinööri (AMK)
Opiskeluvuosi: 3 (2012-2013)
Laajuus: 2 op
Vastuuopettaja: Honkanen, Vesa-Matti
Opetuskieli: Suomi

Toteutukset lukuvuonna 2012-2013

Tot.Ryhmä(t)OpiskeluaikaOpettaja(t)KieliIlmoittautuminen
1I-YT-3N27.8.2012 – 26.10.2012Vesa-Matti HonkanenSuomi13.8.2012 – 7.9.2012

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa ammatillista ympäristönkäyttöä ohjaavat sopimukset, tavoitteet, toimintatavat ja arvoperustan. Opiskelija on perehtynyt ympäristöpolitiikkaan sekä luontoarvojen huomioon ottamiseen suunnittelussa sekä niiden rooliin oikeudellisessa ohjauksessa. Opiskelijalla on kokonaiskäsitys ympäristönkäytön ohjausken sekä luonnonsuojelun strategioiden kehityslinjasta kestävän kehityksen sekä rakennetun ympäristön edistämiseksi omasta ammatilllisesta näkökulmasta.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä: 54 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 28 h
- mistä opiskelijan itsenäistä työtä: 26 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Perus- ja ammattiopinnot.

Sisältö

Yleiset ympäristöperiaatteet; luonnonsuojelu ja ympäristönkäytön ohjaus; luontoarvot ja ympäristön arvottaminen; kansainväliset ympäristötavoitteet; ympäristöpolitiikka; ympäristönkäytön ohjauskeinot; teknologian ja kulttuurin luontosuhteen kehittyminen, ympäristötutkimus.

Opiskelumateriaali

Kansainväliset ympäristösopimukset, luonnonsuojelun kehityslinja, ympäristö ja luontoarvot, ympäristöpolitiikka, ympäristötutkimus sekä opintojakson alussa ilmoitettavat tietolähteet.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot 24 h, tutkielmat ja selvitykset, tiedonhaku, tehtäväraportit ja ryhmätyöt, oppimispäiväkirja 30 h.

Arviointikriteerit

Kiitettävä
Oppija osoittaa kehityskykyisyyttä, hallitsee oppijakson vaatimukset ja sisällön sekä osaa kiitettävästi soveltaa jakson aikana hankkimaansa osaamista itsenäisessä työskentelyssä. Oppija on suorittanut annetussa aikataulussa kaikki vaadittavat osasuoritukset.
Hyvä
Oppija osoittaa pääosin hallitsevansa opintojakson vaatimukset ja sisällön sekä kykenee hyvin soveltamaan jakson aikana oppimaansa ohjatussa työskentelyssä. Oppija on suorittanut tavoitteellisesti kaikki vaadittavat osasuoritukset.
Tyydyttävä
Oppija osoittaa perehtyneensä oppijakson vaatimuksiin ja sisältöön sekä kykenee avustettuna soveltamaan tyydyttävästi jakson aikana oppimaansa. Oppija on suorittanut hyväksyttävästi kaikki vaadittavat kurssisuoritukset.
Hylätty
Oppija ei kykene osoittamaan riittävää perehtyneisyyttä oppijakson vaatimuksiin eikä sisältöön eikä kykene soveltamaan jakson aikana oppimaansa eikä arviointia annettaessa omaa riittäviä valmiuksia edetä aihealueen opinnoissa.

Arviointimenetelmät

Oppimispäiväkirja, kirjalliset tutkielmat ja ryhmätyöraportit 50%. Aktiivinen osallistuminen, ryhmätyötaidot ja tulosten julkinen esittäminen sekä kirjallinen koe 50%. Numeerinen arviointi.


Takaisin