VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Ympäristöteknologia (I-YT) > 2005 > Vuosi 4 > Ympäristövaikutusten arviointimenettely (IYS2203)

Ympäristövaikutusten arviointimenettely

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: IYS2203
Tyyppi: Pakollinen valinnainen (vaihtoehtoinen) / Perusopinnot
OPS: I-YT 2005
Taso: Insinööri (AMK)
Opiskeluvuosi: 4 (2008-2009)
Laajuus: 6 op
Vastuuopettaja: Laaja, Martti
Opetuskieli: Suomi

Toteutukset lukuvuonna 2008-2009

Tot.Ryhmä(t)OpiskeluaikaOpettaja(t)KieliIlmoittautuminen
1I-YT-4N27.10.2008 – 7.3.2009Vesa-Matti HonkanenSuomi6.10.2008 – 2.11.2008

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee ympäristövaikutusten arvioinnin lähtökohdat, tavoitteet ja lainsäädännön sekä on perehtynyt arviointiprosessiin, käytettyihin arviointimenetelmiin ja ympäristövaikutusten laadunarviointiin. Opiskelija kehittää valmiuksiaan sovittaa yhteen toisistaan poikkeavia näkemyksiä ja tavoitteita sekä, osaa lähestyä ongelmia laaja-alaisesti ja on perhetynyt alan kansainväliseen taustaan ja kehitykseen.

Sisältö

Ympäristövaikutusten arviointia ohjaavat lait ja asetukset, arviointimenettelyn periaatteet ja käytänteet; hankkeiden, suunnitelmien ja ohjelmien arviointiprosessi ja sen toteutus; ympäristövaikutusten laadunarviointi ja vaikutus päätöksentekoon; sosiaaliset ja ihmiseen kohdistuvat vaikutukset; osallistuminen ja vuorovaikutus.

Opiskelumateriaali

Opettajan jakama materiaali, opintojakson alussa erikseen ilmoitettava kirjallisuus, harjoitustehtäviin liittyvä materiaali.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot, ryhmätyöskentely, tutkielmat ja harjoitustehtävät, perehtyminen tieteenalan julkaisuihin ja käytännön esimerkkien analysointi.

Arviointimenetelmät

Kirjallinen koe, vaaditut henkilökohtaiset tutkielmat ja harjoitustehtävät.


Takaisin