VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Ympäristöteknologia (I-YT) > 2005 > Vuosi 2 > Maisemarakenne (IYA0603)

Maisemarakenne

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: IYA0603
Tyyppi: Pakollinen / Perusopinnot
OPS: I-YT 2005
Taso: Insinööri (AMK)
Opiskeluvuosi: 2 (2006-2007)
Laajuus: 3 op
Vastuuopettaja: Laaja, Martti
Opetuskieli: Suomi

Toteutukset lukuvuonna 2006-2007

Tot.OpiskeluaikaOpettaja(t)KieliIlmoittautuminen
230.10.2006 – 22.12.2006Vesa-Matti HonkanenSuomi9.10.2006 – 5.11.2006

Osaamistavoitteet

Opiskelija on perehtynyt maisemarakenneteoriaan sekä ymmärtää luontoperustan merkityksen ympäristö- ja maankäytönsuunnittelussa. Opiskelija tuntee maisemarakenteeltaan kestävän ympäristön ehdot, sen kehityslinjan suunnitteluperiaatteet. Opiskelija osaa arvioida maisemaa toiminnallisena kokonaisuutena.

Sisältö

Maisemarakenneteoria; maisemarakenteen osatekijät, pelkistäminen, restaurointi sekä kehityslinjojen suunnittelu; maisemarakenteeseen sistoutuneen maankäytön suunnitteluperiaatteet; viherrakenteen ja vesimaiseman kehittäminen ja yhteys maisemarakenteeseen; viheralueiden käyttö ja hoitoluokitus; valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet ja maisemanhoito; suomalaisen maiseman erityispiirteet.

Opiskelumateriaali

Jorma Panu, Maisemarakenteen ja taajamarakenteen yhteensovittaminen; Maija Rautamäki, Maisema rakentamisen perustana. Luennot, opettajan jakama materiaali, opintojakson alussa erikseen ilmoitettava kirjallisuus.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot, kirjalliset tutkielmat ja harjoitustehtävät.

Arviointimenetelmät

Opiskelija osittaa oppimisensa tentillä sekä kirjallisilla tutkielmilla ja selvityksillä sekä harjoitustehävillä. Numeerinen arvostelu.


Takaisin