VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Vapaasti valittavat opinnot (H-VV) > 2008 > Liikeideana kahvit ja sikarit (RHV9020)

Liikeideana kahvit ja sikarit

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: RHV9020
Tyyppi: Valinnainen / Sijoittamaton
OPS: H-VV 2008
Taso: Täydennyskoulutus yms.
Laajuus: 3 op
Vastuuopettaja: Vaahtoniemi, Saila
Opetuskieli: Suomi

Osaamistavoitteet

Tutustutaan kahvien ja sikarien historiaan sekä eri maiden kahvikulttuureihin. Käydään läpi yleisimpien erikoiskahvien valmistustavat ja tarjoiluun liittyvät asiat. Erilaiset Suomessa ilmenevät kahvilatrendit.
Opiskelija osaa myös suunnitella ja toteuttaa erityisteemoja kahvien ja sikarien tiimoilta ja huomioida erilaiset tarjoiluun liittyvät traditiot. Opiskelijat harjoittelevat tiimityöskentelyä, vastuun ottamista ja oman työn sekä muiden työn arviointia.

Opiskelijan työmäärä

Luentoja ja ohjattuja töitä 33h, lopputyön tekeminen 6h, itsenäistä toimintaa ja opiskelua 32h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Suositellaan Rravintolapalvelu ja Ravintolajuomat ja- lait kurssia

Sisältö

Teoriaa kahvien ja sikarien historiasta. Erikoiskahvien valmistus ja tarjoilu. Eri maiden kahveja ja niihin liittyvää kulttuuria. Liikeidoita kahvitrendit huomioiden.
Yleistä tietoa sikareista ja niiden polttamiseen liittyvää traditiota. Sikarien käsittely. Oma tuotekehittely, tiimityö.

Opiskelumateriaali

•Millington, N.1998. Cigars. Edison. Chartwell. Resnick, J.1999. Köln. Könemann. Kansainvälinen sikariopas, sikarin valinnan ja polttamisen taito. Köln. Könemann.Boström, S. – Cederberg, M. – Rajasalo, S. 1997. Kahvikirja. Helsinki. Paulig.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot ja harjoitukset. Aivoriihi ja ohjattu ryhmätyö, oppimispäiväkirja, käytännön harjoittelu, tiimityö.

Arviointikriteerit

Tyytdyttävä 1

Opiskelija tuntee yleisimmät kahvilajit ja hallitsee kahvin oikeaoppisen valmistuksen. Opiskelija tunnistaa suurimmat sikarimerkit ja niidenominaispiirteet

Hyvä3

Opiskelija pystyy valmistamaan kaikki erikoiskahvit ja ymmärtää niiden merkityksen liikeideaa suunniteltaessa.
Opiskelija osaa tehdä työtä tiimissä.

Kiitettävä 5

Opiskelija pystyy suunnittelemaan kahvin ja sikarien ympärille uuden liikeidean ja luomaan sinne omaa tuotteistoa sekä hyödyntämään jo olemassa olevia tuotteita.

Arviointimenetelmät

Teoriaosuudesta arvioitava työ
Aktiivinen osallistuminen, tiimityönä tehtävä työnäyte, itsearviointi ja vertaisarviointi.


Takaisin