VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Vapaasti valittavat opinnot (H-VV) > 2008 > Gastronominen historia ja klassikkoruoat (RHV9018)

Gastronominen historia ja klassikkoruoat

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: RHV9018
Tyyppi: Valinnainen / Sijoittamaton
OPS: H-VV 2008
Taso: Täydennyskoulutus yms.
Laajuus: 3 op
Vastuuopettaja: Salomaa, Kirsi
Opetuskieli: Suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee gastronomian historian tärkeimmät virstanpylväät. Opiskelija tietää tärkeimmät henkilöt ja heidän saavutuksensa ruoka ja juomakulttuurin kehittäjinä. Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä keskeisiä klassisia ruokalajeja. Opiskelijaa tietää mitkä yhdistykset ylläpitävät ja kehittävät gastronomian kehitystä sekä ymmärtää niiden merkityksen ravintolakulttuurin kehittämisen kannalta.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä: 81 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Edeltävi opintoja / esitietoja ei tarvita.

Sisältö

Gastronomian kehitys
Gastronomian kehityksen kannalta keskeisimmät henkilöt ja tapahtumat
Klassisia ruokalajeja
Gastronomiaa vaalivat ja ylläpitävät yhdistykset

Opiskelumateriaali

Knuutila Maarit, 2010. Kauha ja kynä Keittokirjjen kulttuurihistoria. SKS.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Opetus 100 % verkossa.

Arviointikriteerit

Hyväksytty

Opiskelija osaa tunnistaa Gastronomian kehityksen eri vaiheisiin sekä kehitykseen vaikuttaviin tekijöihin. Opiskelija tunnistaa merkittäviä henkilöitä, sekä annoksia.

Arviointimenetelmät

Hyväksytty / Hylätty
Harjoitus / projektitehtävä.
Oppimispäiväkirja.


Takaisin