Gastronominen historia ja klassikkoruoat
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
---|---|
Koodi: | RHV9018 |
Tyyppi: | Valinnainen / Sijoittamaton |
OPS: | H-VV 2008 |
Taso: | Täydennyskoulutus yms. |
Laajuus: | 3 op |
Vastuuopettaja: | Salomaa, Kirsi |
Opetuskieli: | Suomi |
Osaamistavoitteet
Opiskelija tuntee gastronomian historian tärkeimmät virstanpylväät. Opiskelija tietää tärkeimmät henkilöt ja heidän saavutuksensa ruoka ja juomakulttuurin kehittäjinä. Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä keskeisiä klassisia ruokalajeja. Opiskelijaa tietää mitkä yhdistykset ylläpitävät ja kehittävät gastronomian kehitystä sekä ymmärtää niiden merkityksen ravintolakulttuurin kehittämisen kannalta.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä: 81 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Edeltävi opintoja / esitietoja ei tarvita.
Sisältö
Gastronomian kehitys
Gastronomian kehityksen kannalta keskeisimmät henkilöt ja tapahtumat
Klassisia ruokalajeja
Gastronomiaa vaalivat ja ylläpitävät yhdistykset
Opiskelumateriaali
Knuutila Maarit, 2010. Kauha ja kynä Keittokirjjen kulttuurihistoria. SKS.
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Opetus 100 % verkossa.
Arviointikriteerit
Hyväksytty
Opiskelija osaa tunnistaa Gastronomian kehityksen eri vaiheisiin sekä kehitykseen vaikuttaviin tekijöihin. Opiskelija tunnistaa merkittäviä henkilöitä, sekä annoksia.
Arviointimenetelmät
Hyväksytty / Hylätty
Harjoitus / projektitehtävä.
Oppimispäiväkirja.