VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Arkistoidut koulutukset > Vapaasti valittavat opinnot (H-VV) > 2006 > Ekologinen ruoka ja ympäristövalinnat (RHV9004)

Ekologinen ruoka ja ympäristövalinnat

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: RHV9004
Tyyppi: Valinnainen / Sijoittamaton
OPS: H-VV 2006
Taso: Täydennyskoulutus yms.
Laajuus: 2 op
Vastuuopettaja: Salomaa, Kirsi
Opetuskieli: Suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa soveltaa kestävän kehitysken periaatetta ravintolan hankinnoissa ja tuotannossa. Osaa arvostaa ruoan alan laatujärjestelmiä. Ymmärtää keskeiset käsitteet.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä: 54 h
- mistä työjärjestyksessä 16 h
- mistä itsenäistä opiskelua 38 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Edeltäviä opintoja/esitietoja ei tarvita.

Sisältö

Käsitteet: kestävä kehitys, elintarvikkeen elinkaari, ekologinen ruoka, luomu ruoka. Laatuluokitykset: Laatuketju, Parasta Suomesta , Muita Hankinnat: Reilukauppa, lähiruoka, energia tehokkuus. Jätehuolto: Kierrättäminen, jätteiden välttäminen. Puhtaanapito: lian tunnistaminen, välineet ja aineet, likaantumisen ehkäiseminen

Opiskelumateriaali

Heikkilä, P. 2002. Ekokeittiön valinnat: Ruokapalvelut ympärsitöä säästäenn. WSOY. Porvoo.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luentoja, itsenäisiä tehtäviä sekä opintokäynti. Verkkotuettua opetusta.

Arviointikriteerit

Hyväksytty

Opiskelija tunnistaa yleisimmät ympäristömerkit. Osaa määritellä keskeiset käsitteet. Osaa jätelajittelun perusteet.

Arviointimenetelmät

Hyväksytysti suoritetut tehtävät. Arviointi hyväksytty / hylätty


Takaisin